Juhtkiri: Uskumatu, aga tõsi

Politsei peadirektori Elmar Vaheri arvamus, et Saaremaa on turvaline paik, toob lugejatele vaatamata praegusele vihmasele ja kõledale ilmale ilmselt naeratuse näole. Tõsi ta on, et senimaani jäetakse maal kodust lahkudes luud ukse ette märgiks, et kedagi pole kodus. Hiljuti oli ka juhus, kus varas ärandas maja eest auto, mil võti süütelukus.

Rõõmustav ei ole aga teadmine, et saarel leidub kergeusklikke, kes süüdimatult ostavad tee ääres peatunud autost kahtlase väärtusega mootorsaage.

Välistada muidugi ei saa, et soodsa hinnaga soetatud Stehli saag osutub igati tubliks tööriistaks. Tõenäolisem on siiski see, et kui müüjad on tõmmud mehed, kes pakuvad oma kaupa Poola numbrimärgiga Opelist, siis head nahka asjast ei tule. Ja kaevata pole hiljem kellelegi.

Seega paneks saarel viibijatele, nii püsielanikele kui ka külalistele, südamele: ärge kihutage autode ja muude liiklusvahenditega, püüdke mitte liialdada alkoholiga, merele minnes veenduge, et päästevarustus on kaasas, ja kodust lahkudes lukustage uks. Samas – luua võite ju ikka ukse ette panna. Ilu pärast.

Ning kui teile iseäranis soodsa hinnaga firmakaupa pakutakse, mõelge kõigepealt, kuidas selle firma nime õigesti kirjutatakse, näiteks kas Stihli või Stehli saag. Muidu olete rahast ilma ja pliidipuid tuleb metsas ikka kirvega raiuda, sest Stehli saag ei pruugi kaua kesta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 466 korda, sh täna 1)