Euroopa 20 aasta pärast

SOOVUNELM: Väidetavalt kajastavad Venemaa ajalehe Ekspress Gazeta toimetuse palvel koostatud kaardid Kremli praeguse juhtkonna unelmaid.
Foreign Policy

Kuidas näeb hea vana Euroopa välja aastal 2035, kui Vladimir Putinil ja tema sõpradel õnnestub kõik oma soovunelmad ellu viia? Sel teemal spekuleeris hiljuti ajakirja Foreign Policy veergudel ameerika ajakirjanik Frank Jacobs.

Oma lugu alustab ta vabandusega: “Vabanda, Euroopa, see pilt pole just meeldivate killast!” Jacobsi sõnul võib Venemaa praeguse poliitika juures märgata kaht teineteisega tihedalt põimunud refleksi: halvad asjad hakkavad juhtuma siis, kui Venemaal ei lubata enam oma naabreid n-ö kaitsta, ent veelgi suuremad ebameeldivused algavad, kui need naabrid otsivad kaitset mujalt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 335 korda, sh täna 1)