Üle poolesaja paari tähistab kuld- või briljantpulma (1)

Sel laupäeval toimub esmakordselt Saare maakonna väärikate pulmapaaride austamispäev.

Saare maavanem Kaido Kaasik kutsus pidulikule koosviibimisele kuldpulmapaarid, kel sel aastal on juba täitunud või täitumas 50 kooseluaastat, ja abielupaarid, kes peavad tänavu briljantpulmi. Viimasel juhul on koos elatud juba 60 aastat.

Saare maavalitsuse nõunik-perekonnaseisuametniku Avo Levisto sõnul toimub just sellises vormis üritus maakonnas kindlasti esimest korda. “Nimekirjas on 58 paari, aga paljud neist kohale tulevad – ma usun, et ehk umbes 40,” arvas Levisto. “Selge, et kõik ei ole võimelised tulema,” oli ta ses osas mõistev. “Osalejate arv on aga igati korralik ka siis, kui kohale tuleb vaid 40 paari. Aga eks me laupäeval näe, palju paare tuleb.”

Austamispäev algab tseremoonia ja kontserdiga Kuressaare Laurentiuse kirikus. Päeva ilmestavad Pilvi Karu noored lauljad. Juubelipaare tervitab maavanem Kaido Kaasik ja õnnistab EELK Kuressaare Laurentiuse koguduse õpetaja Anti Toplaan. Sellise ühise juubelipulma tähistamise päeva mõttele tulnudki Levisto sõnutsi just õpetaja Toplaan.

Avo Levisto sõnul saavad kuld- ja briljantpaarid maavanemalt tänukirja. “Tänukirjaga koos saavad nad ka koopia sellest paberist, millele nad 50 või 60 aastat tagasi oma allkirjad andsid,” märkis Levisto.

Päev jätkub ühise pulmatordi söömisega Kuressaare kultuurikeskuses. “Ma väga loodan, et pärast kontserti tulevad pulmapaarid kenasti tordile. See võib ilus pilt olla.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 532 korda, sh täna 1)