JUHTKIRI: Kuld ja briljandid (1)

Kas 50 aastat on palju või vähe? Aga 60 aastat? Pigem palju.

Kui silmas pidada meie inimeste keskmist eluiga, on 50–60 abielus elatud aastat väga pikk aeg. Kui arvestada, et abielu pole tänapäeval kuigi popp ning kooselupartnerite vahetamine on tavaline nähtus, väärivad kuld- ja briljantpulmadeni jõudnud paarid seda enam austust ja esile tõstmist.

Eks igal neist pea kuuekümnest paarist on oma retsept, kuidas kuldse või briljantse tähiseni jõutud on. Ja ilmselt on mõneski neist retseptidest armastuse kõrval oluliste märksõnadena kirjas “sõprus”, “mõistmine”, “kannatlikkus”, “tolerantsus”. Võib-olla ka “leppimine” ja “harjumus”.

Kas meie kiire elutempo ja pealiskaudsete suhetega maailmas on võimalik, et jäädakse kokku, kuni surm lahutab? Kui palju on mõnekümne aasta pärast neid, kes kuld- ja briljantpulmi tähistavad? Tahaks loota, et siiski on.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 199 korda, sh täna 1)