Noamees mõisteti kaheks aastaks trellide taha (4)

Eile kuulutas kohtunik Kristel Pedassaar Kuressaare kohtumajas välja süüdimõistva otsuse Jaan Palule, keda süüdistati avaliku korra raskes rikkumises ja relva või relvana kasutatava esemega ähvardamises.

Kokkuleppemenetluses määrati Palule ühe aasta ja kümne kuu pikkune vangistus, millele liideti juurde tal varem kandmata jäänud kaheksa kuud ja 14 päeva. Kokku määras kohtunik talle seega kahe aasta ja kuue kuu pikkuse vangistuse. Lisaks peab ta riigile tasuma 532 eurot ja 50 senti sunniraha ja maksma 468 eurot kaitsjatasu.

9. veebruari öösel kella kahe paiku ründas Jaan Palu Kuressaares Kodulinna lokaalis meest kööginoaga, tekitades tollele ülahuulde, rinda ja õlavarde lõikehaavu. Kuu aega hiljem, 8. märtsi öösel kell 3.20 ähvardas ta noaga Privilege’i klubi turvameest ja seejärel talle Vaekoja pubisse järele tulnud politseinikku.

12. märtsi Saarte Hääles kirjeldas baaritöötaja juhtunut nii: “Kui politsei uksest sisse astus, haaras mees noa. See väits oli ikka meeletult suur lihalõikamise kööginuga, nii paarkümmend sentimeetrit pikk. Siis ta taganes uksenurka. Kes talle lähenesid, nende suunas viibutas nuga ja karjus, et ära tule mulle lähemale.”

Jaan Palu kohtusaalis viibinud sõbrad avaldasid valjuhäälselt arvamust, et Jaan on tegelikult äärmiselt heasüdamlik mees. Kõiges juhtunus olevat süüdi kannatanud ise.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 906 korda, sh täna 1)