Leisi vald on nõus linnaga rääkima, aga mitte ühinema (8)

Leisi vallavolikogu esimees Andrus Kandima ütles Saarte Häälele, et ühinemise kohta on Leisi oma arvamust varemgi avaldanud ja see on olnud eitav.

Kuressaare nüüdsele konkreetsele ettepanekule vastas Leisi volikogu üleeilsel istungil pigem kahes osas. Linnavolikogu otsuse sellele osale, kus kutsutakse läbi rääkima ja ühisosa leidma, vastas Leisi jaatavalt. “See on väga tore algatus, kindlasti on vaja osa võtta,” märkis Kandima. Läbirääkimiste eesmärgiks olevale ühinemisele öeldi siiski ei.

Kandima sõnul ei oska Leisi näha, mis tulu ühinemisest tõuseks. Ta tõi näite, et kui ühinemisel räägitakse omavalitsuse halduskulude vähendamisest ja loodetakse neid 14–15% pealt kahandada 10% peale, siis Leisil on see näitaja juba praegu 9,5% ja kokkuhoiukohti on veelgi.

Kuressaare linna kutset arutas eile ka Salme vallavolikogu. Volikogu esimees Andrus Raun ütles Saarte Häälele, et arutelu oli, kuid otsust ei langetatud. Salme peab ühe volikogu istungi ka juulis ning ka siis jõuab linnale veel vastata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 744 korda, sh täna 1)