Sõmera klubihoone ootab uut omanikku

Ober-Hausi Kinnisvara AS müüb Sõmera klubihoonet praegu 35 000 euroga. Läinud aasta suvel ostis Ida-Virumaa kinnisvarafirma RIA Holding OÜ Sõmera klubihoone AS-ilt Hoolekandeteenused veidi enam kui 5000 euro eest. Pärast tehingut tunnistas firma, et objekt ei olnud ikkagi päris see, mis arvatud.

Praegu on klubihoone kinnisvaraportaalis jälle üleval ning sedakorda üritab sellele uut omanikku leida Ober-Hausi Kinnisvara AS. Varem on klubihoonet üritatud müüa ka 20 000-eurose alghinnaga.

Sõmera klubihoone on üle 1600 m² suur ja asub ligi 1,5 hektari suurusel kinnistul Kärla alevikus, endise sõjaväelinnaku territooriumil. 1961. aastal valminud ohvitserideklubi esindab stalinistliku perioodi arhitektuuri, olles selle stiili eredamaid näiteid Eestis.

2004. aastal võeti hoone kaitse alla. Nii hoone välis- kui ka sisearhitektuur on säilinud originaalkujul. Remonti vajav hoone on konserveeritud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 581 korda, sh täna 1)