Juhtkiri: Mis saab edasi? (1)

Käes on koolilõpetamiste aeg. Sel nädalal saab tunnistuse kätte osa üheksandikke, tuleval nädalal on järg abiturientide ja ametikooli õppurite käes. See aeg on täis rõõmsat elevust nii peatsetele vilistlastele endile kui ka neid teele saatvatele õpetajatele.

Ilmselt tikub aga mõneski maakoolis, kus õpilasi napib, sellesse rõõmsasse aega mure tuleviku pärast. Kui kaua kestab kool, kus õpib vaid kolmkümmend-nelikümmend last? Sel sügisel ühtki kooli ümber korraldama ei hakata, aga edaspidi? Pihtla vallavolikogu on otsuse juba teinud: ülejärgmisest õppeaastast jätkab Kaali kool kuue-
klassilisena. Oma põhikooli klasside arvu vähendamist arutatakse ka Laimjala ja Kihelkonna vallas. Otsustamiseni on aega. Enne tuleb kõik asjaolud põhjalikult läbi kaaluda.

Saarte Hääl ei kirjuta maakoolide õpilaste nappusest ja omavalitsustes toimuvatest aruteludest koolide saatuse teemal mitte selleks, et rõõmsat lõpetamiste aega rikkuda ja oma koolist hoolivate inimeste haavadele soola raputada. Vaevalt et kirjutamata jätmine lapsi kooli juurde tooks. Tooks aga ehk see, kui vanemad, selmet oma järeltulija linna või naabervalla kooli viia, oma kodukoha kooli eelistaks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 392 korda, sh täna 1)