FOTOD: “Aja puudutuse” nägu Sörvemaa laulupüha

LAULUPÜHAL TANTSUGA: Merle Sillavee ja Mart Kreek Taritu Lenderist. Merle ise juhendab Varbaröömu ja Ritsikat, tantsib aga hoopis Lenderis.
Foto: Raul Vinni

Sörvemaa laulupüha on igal aastal isenägu. Sel kevadel oli sealkandis aastatega armsaks saanud üritus, järjekorras juba 151. laulupüha, “Aja puudutuse” ehk laulu- ja tantsupeo nägu.

Salme kultuurijuhi Maire Sillavee sõnul sai laulupüha pühapäeva pärastlõunane kontsert kokku pandud just suure laulupeo repertuaari järgides ja esinejadki olid kõik tänavused laulu-tantsupeolised. Ka külalised, Ritsikas Kuressaarest ja Lender Taritust. Rõõmu tegi talle kõige juures eriti see, et Salmelt on suurele peole minejaid seekord rekordarv – ühtekokku umbes 90. Esmakordselt lähevad nn suurele peole näiteks täiskasvanute segarühm

Varbarööm ja maakoor Sõrvest. Viimase dirigent on Anu Lepik.

Soe ja tore üritus väga palju publikut paraku kokku ei toonud. Kes aga tulnud olid, paistsid nähtut ja kuuldut nautivat. “Publikuga on alati nii nagu on – võib-olla oli ilm liiga ilus ja inimesed ei raatsinud pühapäeva pärastlõunat ohverdada, aga kes tulid, jäid rahule,” kinnitas ka Maire Sillavee.

Laulupüha traditsioon püsib tema sõnutsi tegijate varal. “Seni, kuni kohapeal on lauljaid-tantsijaid ja nende õpetajaid, püsib meeles ka see, et just Anseküla kihelkonnas Massinõmmel toimus aastal 1863 Martin Körberi ja Peeter Südda eestvedamisel esimene ilmalik laulupidu.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 389 korda, sh täna 1)