Tehnikaga hädas Ott Tänak Sardiinias kaheksas (1)

JAMADE KÜÜSIS: Ott Tänak ja Raigo Mõlder kihutamas Sardiinia rallil, kus neil tuli rohkem probleemidega vaeva näha kui võidusõitu nautida.
Foto: Timo Anis

Itaalias Sardiinia MM-rallil tehnikaprobleemidega võidelnud Ott Tänak ja Raigo Mõlder said tõeliselt võidu sõita alles viimasel päeval, kui WRC2 arvestuses võideti kaks katset ja lõpetati kaheksanda kohaga.

Drive D-MACK-i meeskonnas sõitev Ott Tänak ütles, et pühapäeval sai tõesti sõita, sest auto töötas korralikult. “Esimene katse oli pehme pinnasega, teine aga juba kõvema pinnasega ja meie rehvile sellised kuumad tingimused väga hästi ei sobi,” selgitas rallipiloot. “See tähendas, et rehv kulus korralikult alt ära ja lõpus tulime üsna siledate rehvidega. Kokkuvõtvalt võib öelda, et Sardiinia oli meile väga keeruline ja probleemiderohke ralli ning nüüd ootame juba järgmist etappi.”

Ford Fiestaga sõitvatel saarlastel algasid probleemid kohe reedel ralli esimesel katsel, kus saadi oma klassi 21. aeg ja selle taga olid tõsised probleemid autoga. Kaotust tuli üle kolme minuti.

“Meie autol kadus kaks kilomeetrit pärast katse starti roolivõim,” kurtis Ott Tänak. “Tegime restardi ja kõik toimis taas. Kahjuks juhtus siis midagi turboga, autol polnud suurtel pööretel jõudu. Sealt edasi kadus roolivõim taas ja see ei hakanudki toimima, vaatamata mitmele restardile.

Lisaks sellele läks veel parem esimene rehv, sõitsime lõpuni katkise rehviga ja roolivõimuta. Lisaks lakkasid töötamast diferentsiaalid.”

Neljandal katsel jäeti ralli aga pooleli, sest esmalt kadus sõitjatevaheline side ja siis läks veel üks rehv, mistõttu autole jäi kolm tervet rehvi ja üks tühi velg. Sellisel moel hooldusesse reeglite kohaselt aga sõita ei tohi.

Vaatamata jätkuvatele probleemidele saadi laupäeval ka üks katsevõit.

“Hommikul kadus meil esimesel katsel 500 meetrit pärast starti roolivõim ning pidime seisma jääma ja autole restardi tegema. Pärast seda ei tahtnud auto kohe käima minna ja kaotasime umbes 10–15 sekundit. Pärast seda vahetasime hoolduses roolilati ja siis hakkas roolivõim õnneks toimima,” rääkis Tänak.

WRC2 arvestuses tulid võitjaks Lorenzo Bertelli ja Mitia Dotta. Ott Tänaku ja Raigo Mõlderi järgmine ralli on Poola MM-ralli, mis kestab 26.-st 29. juunini, kus nad on taas stardis Drive D-MACK-i meeskonna Ford Fiesta R5-autoga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 161 korda, sh täna 1)