Tänakule ja Mõlderile Sardiinia MM-ralli teiselt päevalt üks katsevõit

Autor: Timo Anis

Laupäevane päev Sardiinia rallil sisaldas küll vaid nelja kiiruskatset, kuid oli kogupikkusega 156,8 kilomeetrit.

Selles oli lõviosa ühel katsel, Sardiinia MM-ralli klassikul, Monte Lerno katsel, mis tänavu erinevatest osadest kokku pandud ja kogupikkusega 59,13 kilomeetrit ja seda läbiti kahel korral.

Drive DMACK meeskonnas sõitvad Ott Tänak ja Raigo Mõlder olid oma Ford Fiesta R5 masinaga peale probleemiderohket reedet taas rajal tagasi. Esimesel katsel läks kirja WRC 2 klassi neljas aeg, kaotades Karl Kruudale ja Martin Järveojale 10,6 sekundit. Järgmisel katsel aga keeras üks WRC 2 sõitjatest, Yazeed Al-Rajhi oma Ford Fiesta RRC üle katuse ja see jäi otse katsele katusel seisma. See tähendas, et Tänak ja Mõlder, kes nagu enamus WRC 2, startisid peale neid, sõitsid lihtsalt katse läbi.

„Hommikul kadus meil esimesel katsel 500 meetrit peale starti roolivõim ja pidime seisma jääma ning autole restardi tegema. Peale seda ei tahtnud auto kohe käima minna ja kaotasime kuskil 10-15 sekundit. Peale seda vahetasime servises roolilati ja siis roolivõim õnneks toimis,” rääkis Tänak.

Järgneval katsel said Tänak ja Mõlder kirja WRC 2 parima aja, seda vaatamata probleemidele. Järgmise katse, mis oli taas pea 60 kilomeetrine Monte Lerno, pidid sõitjad, kaasa arvatud Tänak lihtsalt läbi sõitma, kuna taas oli katsel üks sõitjatest avarii teinud. „Teisel läbimisel lõhkusime rehvi, seda kusagil kilomeeter paar enne finišit, seega palju aega ei kaotanud,“ rääkis Tänak.

Enne ralli viimast päeva on Tänak ja Mõlder WRC 2 arvestuse 11. kohal. Pühapäeval sõidetakse kokku neli kiiruskatset kogupikkusega 46,84 kilomeetrit.

Katsete ajad Eesti aja järgi:
8.39 SS14: Cala Flumini (8,98 km)
10.20 SS15: Castelsardo (14,00 km)
11.02 SS16: Tergu-Osilo (14,88 km)
13.08 SS17: Cala Flumini 2 (8,98 km) *Power Stage

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 73 korda, sh täna 1)