Tubakast loobumise kabinette on külastanud üle 6500 inimese (3)

Tubakast loobumise nõustamisteenust pakkuvaid kabinette on Eestis viimase nelja aastaga külastanud 6543 inimest, kes on teinud kokku 22 626 visiiti.

Tervise Arengu Instituudi (TAI) eksperdi ja tubakast loobumise nõustaja Tiiu Härmi sõnul näitab nõustamiskabinettide aruandlus, et tunamullu ja mullu nõustamisele pöördujatest pooled ehk 53 protsenti kas ei alustanudki või katkestasid loobumisprotsessi, teatas TAI BNS-ile. “Tubakatarvitamisest loobumine on raske ja eneseületamist nõudev protsess. Sageli õnnestubki tubakast lõplikult loobuda alles kolmandal või neljandal katsel,” lausus Härm.

Tubakatarvitajat loetakse mittetarvitajaks, kui ta on suutnud tubakavaba olla 12 kuud. Nendest, kes alustasid loobumist tunamullu ja mullu, sai kuue kuu möödudes tubakavabaks ligi 19 protsenti. Aasta on suutnud tubakavabad olla 9% loobunutest.

Eestis on praegu 11 linnas kokku 18 meditsiinilist tubakast loobumise nõustamiskabinetti.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 111 korda, sh täna 1)