Mustjala kaotab apteegi (7)

1. juulist suleb uksed Mustjala vallamajas asuv Kuressaare perearstikeskuse Mustjala haruapteek.

“No siis saavad linnaapteegid õitsema hakata,” muheles pea 37 aastat Mustjala apteegis töötanud Saale Reinsalu (66), kes juulikuust pensionile läheb. “Ega ma surema kavatse hakata, vahel tahaks lihtsalt lohet ka mängida,” märkis ta. “Tahan selle pensionil oleku ära katsetada ja kui tõesti igavaks läheb, kauplen ennast tööle tagasi.”

Staažikas apteeker nentis, et kui velsker Viive Põld möödunud aastal pensionile jäi, hakkas ka apteegis vähem inimesi käima. “Noored käivad linnas tööl ja toovad sealt rohud ära, pärastlõunal on siin suhteliselt vaikne aeg.”

“Rõõm on siis, kui sellest rohust, mis inimene kalli raha eest on ostnud, on talle ka abi olnud,” rääkis Saale Reinsalu, kelle sõnul on inimesed Mustjalas, tema kodukandis, toredad ja sõbralikud. “Ma ei ütle omakandi rahva kohta mitte ühtegi santi sõna.”

Praegu käivad Mustjalas kord nädalas perearst Kerli Jaagosild ja pereõde.

Küsimusele, kas apteeki uut töötajat otsima ei hakata, vastas Saale Reinsalu, et kuna litsentsiaeg saab otsa ja tema ei olnud nõus seda pikendama, siis läheb apteek lihtsalt kinni.

“See saab ainult haruapteek olla, proviisoril ei oleks siin midagi teha, ta ei teeniks isegi veeraha välja,” möönis ta.

Mustjalas avati apteek 25. augustil 1936. aastal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 668 korda, sh täna 1)