Staarid avavad Pihtla spordikeskuse (1)

AVAVISE: Raigo Sooär ja Riivo Allik on Pihtla spordikeskuse rajamisel suurt vaeva näinud ning nüüd on käes aeg väljakul ka pidulik lahtivise teha. Foto: Raul Vinni

AVAVISE: Raigo Sooär ja Riivo Allik on Pihtla spordikeskuse rajamisel suurt vaeva näinud ning nüüd on käes aeg väljakul ka pidulik lahtivise teha. Foto: Raul Vinni

Paljudes oma asukohavalikuga kummastust tekitanud Pihtla spordikeskus avatakse laupäeval spordivõistlustega, kus muu hulgas saab näha ikka veel ketse jalga sikutavaid kunagisi NSV Liidu korvpallimeistreid.

Pihtla vallakeskuses asuvatel korv- ja võrkpalliväljakutel käis vilgas tegevus juba möödunud aastal. Laupäeval avatakse MTÜ Saaremaa Korvpall rajatud avalikud väljakud n-ö suurema pauguga. “Tahtsime korraliku avamise teha,” ütles Raigo Sooär, kes on üks väljaku ristiisadest.

Üritus tõotab tulla korralik. Lastele annavad korvpallitrenni praegused tippmängijad Mario Paiste ja Janis Vahter. Võrkpalliväljakul kohtuvad Saaremaa naiskond ja Saaremaa võrkpalli toetajad.

Raigo Sooäri ja Pihtla spordikeskuse teise eestvedaja Riivo Alliku sõnul on naiste poolel väljakul kõik Saaremaa tipud. Toetajad tegevat samuti usinasti trenni. “Üks suurematest toetajatest Jaanus Põlluäär on nii usinasti treeninud, et on jõudnud end juba vigastadagi,” kinnitas Sooär üsna tugeva muigega.

Päeva rosinaks kujunevad kindlasti korvpallimängud, mille tarbeks on kaks korralikku puitpõrandaga väljakut. Ühes mängus on vastamisi Pihtla oma mehed ja riigikogu esindus. Alliku sõnul on Pihtla satsis vaid oma valla mehed ning riigikogu meeskonnas on väljakule oodata näiteks omaaegset noorteklassi tippkorvpallurit Jüri Ratast ja vägagi korraliku korvpallurina mängivat Indrek Saart, kelle isa on juhtumisi Pihtla vallavanem.

Paar päeva tagasi avaldasid spordikeskuse eestvedajad ka, et teises mängus astub valitsevale maakonna meistrile Tesmanile vastu Cramo meeskond, kus näeb mängimas mitut nimekat tegelast. Nii leiab meeskonnast Aivar Toomiste, Ivo Saksakulmu, Aleksander Karavajevi, Aivar Kuusmaa. Kõik need mehed tulid 1991. aastal NSV Liidu meistriks. Neid toetab Eesti läbi aegade vaieldamatult tuntuim korvpallur Martin Müürsepp.

Euroraha ja Pihtla valla toel 60 000 euro eest rajatud väljakud peaksid Alliku ja Sooäri sõnul saama ka täiendust. Mõttes on avada petangi- ja kurniväljakud, samuti rajada väike võimlemisplats ja ehitada olmehoone. Unistada võiks ka taldrikugolfi rajast, kuid selleks oleks Alliku sõnul vaja rohkem maad ja metsa.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 770 korda, sh täna 1)