Politsei uurib ka Mustjala Rannaaugu sadama ehitust (9)

Lisaks Lümanda valla Atla sadama rahastamise uurimisele on politsei luubi alla võtnud ka Mustjala vallas asuva Rannaaugu sadama.

“Sama kriminaalasja raames kontrollitakse tõesti ka teise sadama rahastamise asjaolusid,” kinnitas Saarte Häälele Lääne ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Annely Erm. Kahtlustatavate ring tema sõnul laienenud ei ole.

Teatavasti esitati aprilli lõpul kahtlustus soodustuskelmuse toimepanemises Lümanda vallavanemale Jaanika Tiitsonile.

Saarte Häälele teadaolevalt on politseil Lümanda puhul kahtlus, et Tiitsoni juhitav vallavalitsus maksis Atla sadama ehituse tellijana raha sadama ehitanud firmadele, Jaak Reinmetsaga seotud OÜ-le Monoliit ja Lümanda mehe Margo Berensi ettevõttele Mert OÜ osaliselt olematute tööde eest.

Rannaaugu puhul on väidetavalt uurimise all asjaolu, et sadama süvendamisel merest saadud pinnas müüdi sadama rajaja MTÜ Vahuranna omaosaluse katteks I etapi ehitajale, OÜ-le Monoliit. Sadama II etapi rajas sarnaselt Atla sadamaga OÜ Mert.

Mõlema sadama rajamist rahastas Euroopa Kalandusfondi rahast põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet. PRIA nõudis Lümanda vallavalitsuselt I etapi rekonstrueerimise 195 000 euro suurusest toetusest tagasi veidi alla 40 000 euro ja jättis II etapi tööde eest välja maksmata 9200 eurot.

Lümanda vald kaebas mõlemad otsused kohtusse, jäi 23. aprillil Tartu halduskohtus kaotajaks, kuid kaebas otsuse edasi ringkonnakohtusse, ütles reedel vallavanem Jaanika Tiitson.

MTÜ-lt Vahuranna nõudis PRIA tagasi 185 000 eurot ehk umbes poole kogu eraldatud rahast, kuna PRIA hinnangul tehti sadamas ehitustöid väiksemas mahus ja odavamate materjalidega, kui ehitusprojekt ette nägi ning küsiti toetust ka selliste tööde eest, mida pole reaalselt tehtud.

PRIA väitel koostati tehtud tööde aktid kooskõlas väljavalitud hinnapakkumisega, mitte tegelikult tehtud tööde järgi.

MTÜ Vahuranna polnud PRIA süüdistustega nõus ja kaebas asja kohtusse. Esimese astme kohus jättis õiguse PRIA-le, Vahuranna kaebas edasi ringkonnakohtusse, ütles MTÜ esindaja Tatjana Alt.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 206 korda, sh täna 1)