Evestus disainis saarlaste ralliauto (4)

Foto: Maanus Purga

Eile algas Harjumaa teedel Harju ralli, kus saarlaste rallipaar Rasmus Uustulnd ja Imre Kuusk läksid rajale Ford Fiesta R2-ga, mille on lustakal moel kujundanud kunstnik Erkki Evestus.

“Minu teene oli seal väike, poisid ise olid seal asjalikud ja huvilised,” ütles Erkki Evestus Saarte Häälele, lisades, et ta ise pole veel näinudki, mis sellest lõpuks välja tuli.

Evestuse sõnul pöördusid poisid tema poole sooviga, et tahavad midagi saarepärast. Ning teadupärast on ju Erkki Evestuse pildid omamoodi Saaremaa märk. Rallisõitjad sirvinud “Evestuse tarkuseraamatut” ning saanud sealt igasugu mõtteid ja ideid, mida arendama hakata. Nende soov oli lisaks Saaremaa sümbolitele nagu kala, õllekapp jm, et autodel kujutatud tegelased oleksid veidike ka nende oma nägu.

“Tegin siis suure maali ning sealt nad ise neid juppe siis suurendasid, lõikasid ja kleepisid,” selgitas Evestus, lisades, et ralliauto puhul on kujundamine ju keerulisem, sest sinna peab mahtuma veel muu info – auto number jm.

Erkki Evestus on ka varem teinud ühe maali, kus sõideti küll rallit ennemuistsel aal ja arhailisel moel. Evestus meenutas, et kunagi varem on tema poole pöördutud ka ralliauto kujundamise sooviga, kuid siis oli see asi kuidagi nõuks jäänud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 020 korda, sh täna 1)