Tõnu Erin lahkub vaadete lahknemise tõttu ametist (62)

VIIMANE ÜHINE PILT? Alles mõned nädalad tagasi poseerisid Ludvik Mõtlep ja Tõnu Erin sõbralikult Leisi kooli sildi juures ja kutsusid noori üles sügisel Leisi kooli astuma. Foto: Irina Mägi

VIIMANE ÜHINE PILT? Alles mõned nädalad tagasi poseerisid Ludvik Mõtlep ja Tõnu Erin sõbralikult Leisi kooli sildi juures ja kutsusid noori üles sügisel Leisi kooli astuma. Foto: Irina Mägi

Viimased viisteist aastat Leisi keskkooli juhtinud Tõnu Erin on otsustanud koolijuhi ja õpetajaameti maha panna.

“Ütleme, et mõningane vaadete erinevus volikogu esimehe ja osaliselt ka kooli hoolekoguga,” ütles staažikas koolidirektor Tõnu Erin oma lahkumise põhjuse kohta.

Ta lisas, et viimasel volikogu istungil käidi välja soov korraldada koolidirektori konkurss, aga kuna konkursi saab korraldada vaid tühjale kohale, siis on ta otsustanud lahkuda.

Direktori ametikohale Erin uuesti kandideerida ei kavatse. “Ma leian, et kui mu töö ja tegevus praegu ei sobi, siis ei sobi see ka siis,” lausus Erin, kelle viimane tööpäev on töölepingu kohaselt 30. juuni. “Siis saab vallavalitsus volikogu tahtel hakata uue konkursi korraldamisega tegelema.”

Küsimusele, kas 15 aastat on pikk aeg ja kuidas ta seda aega hindab, vastas Tõnu Erin, et ju see ei ole talle siis veel piisavalt juhtimiskogemusi andnud. Koolist jäävad talle aga töised mälestused, on olnud nii rõõmsamaid kui ka kurvemaid hetki.

“On olnud ka selliseid kriitilisi ja raskeid olukordi, mida on tulnud lahendada, aga arvan, et olen hakkama saanud,” rääkis koolijuht, kelle tulevikuplaanid on praegu veel lahtised. “Kaks kuud tahaksin puhata ja siis mõtlen, kuidas edasi,” sõnas ta.

Leisi vallavolikogu esimees Andrus Kandima ütles, et Leisi keskkool on renoveeritud ja väga hea tehnilise baasiga nüüdisaegne kool.

“Leisi keskkoolis töötavad pühendunud pedagoogid ja tubli personal,” kinnitas Kandima, kelle sõnul on selleks andnud suure panuse nii Leisi keskkooli kauaaegne juht Tõnu Erin kui ka õppealajuhataja Riina Sirg.

Kandima tunnistas, et küsimusele, mis põhjusel Leisi koolijuht Tõnu Erin lahkuda kavatseb, ei oska ta ühest vastust anda. “Vahel inimesed lihtsalt väsivad,” nentis volikogu esimees, lisades, et eriti puudutab see juhtivtöötajaid, kes on pideva vaimse pinge all. Kandima sõnul koolidirektor seda ka on.

“Uue olukorra on tekitanud ka koolide tihenenud konkurents, mis nõuab koolijuhtidelt rohkem kui kunagi varem – uusi eesmärke kooli arendamisel, suurt sisemist motivatsiooni ja väga head meeskonnatööd nende eesmärkide elluviimiseks,” tähendas vallavolikogu esimees.

Leisi vallavanem Ludvik Mõtlep ütles, et koolidirektori lahkumisavaldus tema lauale veel jõudnud ei ole, aga Tõnu Erin oli lubanud selle saata eilse päeva jooksul.

“Nüüd – kui ma seda avaldust ikka näen – hakkame kiiresti tegutsema ja loodame juuni alguses konkursi välja kuulutada,” lausus vallavanem, kes ei soovinud Tõnu Erini lahkumist täpsemalt kommenteerida, öeldes vaid, et see oli Erini oma otsus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 756 korda, sh täna 1)