Saartele lendama on plaanis tuua uudne lennuk (5)

Saarte lennuühenduse parandamise ühe võimaliku variandina on välja pakutud mõte tuua tulevikus liinile lennuk, mis hakkaks lendama nii Saaremaa kui ka Ruhnu vahet.

“Esimesed sammud on selles suunas tehtud, kõik väikelennuväljade hanked tehakse üheskoos ja siis on võimalik, et see üks lennuk hakkab lendama Tallinna–Kuressaare, Tallinna–Kärdla ja Kuressaare–Ruhnu vahet,” ütles Tallinna lennujaama regionaalsete lennujaamade direktor Andres Taimla.

Tema sõnul leidub maailmas 20-kohalisi lennukeid, mis suudavad lendu tõusta ka 600 meetri pikkuselt murukattega rajalt, nagu Ruhnu oma. Praegu Kuressaare lende teenindava AS-i Avies 18-kohaline Jetstream vajab 1200-meetrist lennurada. Ka olevat uued lennukid mugavad ja väiksema kütusekuluga.

Saare maavanem Kaido Kaasik ütles, et olukorras, kus saarte lennuühenduse hangetel puudub konkurents (Hiiumaa hankel osaleb ainsana AS Avies), võiks riik osta lennukid ja panna Estonian Airi nendega riigiabi toel saartega ühendust pidama.

Samas arvas Kaasik, et 20-kohaline lennuk jääb Saaremaa vajaduste jaoks ikkagi väikeseks. “Pidades silmas konverentsiturismi ja uusi arenguid tulevikus, võiks lennuk olla 40-kohaline,” lausus maavanem.

Tema sõnul käivad kõik lennuliikluse muudatusi puudutavad arutelud silmas pidades järgmist lennuhanget. Avies lendab Tallinna ja Kuressaare vahet kuni 2017. aasta maikuuni.

Majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda ütles, et idee tasandil on räägitud mitmest võimalusest, kuidas saaks lennuühendust saartega parandada. “Täna on täpsemalt rääkida aga veel vara,” lisas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 025 korda, sh täna 1)