Repliik: Kas Kaarma ja Kärla maksavad kinni Lümanda juhtimisvead? (10)

Selline küsimus tekib, lugedes kolme valla ühinemist käsitlevaid viimaseid artikleid ja arvamusi.

Kui siiani tundus mulle ebaloogiline ja mõttetu Lümanda ühinemine Kaarma ja Kärla vallaga, siis täna on uute faktide valguses tekkinud veel täiendav küsimus: kas Kaarma ja Kärla valla kodanikud on valmis kinni maksma Lümanda vallale esitatud Atla sadama ehitusega seotud võimalikud nõuded?

Kui Kaarma valla jaoks ei ole 300 000 euro maksmine võimatu (valus küll, aga mitte üle jõu käiv), siis Lümanda valla jaoks läheneb see summa valla aastaeelarvele ja tähendab sisuliselt katastroofi. Võib-olla ongi ühinemine siis Lümanda ainuke päästerõngas, kuid miks peaksid sellest huvitatud olema Kaarma ja Kärla maksumaksjad?

Teine oluline küsimus, millele ei ole siiani lahendust, on hariduse korraldamine. Täna on Kuressaare linnal ühise haridusruumi leping Kaarma vallaga. Kolme valla ühinemisel tekib täiesti uus olukord, mille lahendamine vajaks ka Kuressaare kaasamist läbirääkimistesse. Ehk olen ma väheinformeeritud ja need küsimused on juba lahendatud.

Ühinevate valdade elanikele igal juhul tarkust ja iseseisvat mõtlemist kaalukate otsuste tegemisel.

Mart Mäeker
Kuressaare linnavolikogu liige

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 664 korda, sh täna 1)