Laupa õhta soab tähti voadata (4)

Kätkinäitus sai pasturaatis emadepäävaks ülesse pantud. Nõuke irmus armas asi oo. Igatahes tasub voatamas köia.

Ja üks teene näitus oo Hellamaa külakeskuses. Sial soab kuni maikuu lõpuni voadata joonistuste näitust “Minu lapsepõlve Eesti”. Selle oo kokku pannud Tõnis Kipper oma ema ja onu – Leida ja Meinhard Prii – kooli aegas tehtud joonistustest. Just niisamma irmus armas kut kätkinäitus.

Laupa siis oo sii soare pial kohe palju rinki reenetamist. Omingust peetse Liivavahel jälle laata. Kõikidel, kis tahtvad kaubelda, tuleks ennassimi ikka Annelile kirja koa anda. Ja et mis sial piale kauplemise viel ead oo? Rohevahetust tihasse ja loteriid ja. Kellu ühestteistmest oo pisike ieskava koa. Ja käsitüöseltsi kohvikus soab koa köia.

Ja laupa õhta oodetse kõiki Koguva muuseumi. Sial oo jälle igavoastane muuseumiüö. Sedakorda oo pialkirjaks kuulutat “Öös on tähti”. Ühna pitk kava oo kokku pantud. Aga neh, tähti oo ju koa just igasuguseid. Esimesed tähed akkavad esinema kellu poole kuiest Toomal – rahvatantsijad Hiiumoalt ja Muhust. Kellu kuiest avatse Koolielul lasteaalaste joonistuste võistluse näitus “Täht”. Ja auindasid jägatse lastele koa. Kakskümmend minutid iljem avatse Väljal Leili Valdmetsa votude näitus. Ja kolmveerand seitsmest akkab sialsammas Väljal pihta sellevoastase murdevõistluse lõpetamine. Sõnna oodetse koa kõiki neid, kis seevoasta murdevõistlusele mõne tüö soatsid.

Poole kahessast riagib Kristjan Moora rahvale nõukstest tähtedest, mis kaitseväe mundrite pial oo. Kellu kahessast esinevad tulevased tähed, kis paergu õppivad Orisares muusikakuolis. Ja ühessast akkab Reet Väli riakima taevatähtedest. Piletiraha selle pitka õhta iest ep taheta, aga tähti jägatse ju kut palju.

Esmasbe köis üks pisike bussitäis muhulasi Kihnus. Sial said kokku murdekielte õpetajad igastpoolt üle Eestimoa. Ja meite muhulaste punt läks sõnna ikka nõukse mõttega, et uuriks ja uudistaks, mismuodi sie murdekiele õpetamine köib. Ikka moast-madalast piaks ju lapsi sõnna murde juure utsitama akkama. Muhu murret oo siiamoani oitud ja katsutud pissitassa õpeta nõnnaütelda mittetulunduslikkus vormis ja nõuksed east ja vabast tahtest tegijad väsivad viimaks enne ää, kut õige õla asjale alla soab. Aga mitu tarkust saime Kihnus juure ja juu voatab, mis sellega nüid piale piab akkama.

Olge siis munuksed!

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 376 korda, sh täna 1)