SÜM laulis oma endise peadirigendi tervituseks

IKKA SAAREMAA MEESKOORIGA: Aasta tagasi osales ekspeadirigent Tiit Köster SÜM-i 40. aasta juubelikontserdil. Nüüd võtab juubilar lauluvelledega ette Euroopa turnee. Foto: Sander Ilvest

IKKA SAAREMAA MEESKOORIGA: Aasta tagasi osales ekspeadirigent Tiit Köster SÜM-i 40. aasta juubelikontserdil. Nüüd võtab juubilar lauluvelledega ette Euroopa turnee. Foto: Sander Ilvest

Eile tähistas kauaaegne koorilaulja, dirigent, laulupedagoog ja koolijuht, Saaremaa muusikute grand old man Tiit Köster 75. sünnipäeva. Oma endisele peadirigendile andsid tervituskontserdi Saaremaa meeskoori SÜM lauljad.

Kuressaares sündinud Köster alustas kooliteed Mustjalas. Kuressaares keskkoolis käies jõudis õpihimuline saarlane lõpetada ka siinse muusikakooli. Tallinna pedagoogikaülikool (muusikaõpetaja diplom) jäi Köstril seljataha 1962. aastal. Dirigendidiplomi võttis ta Tallinna konservatooriumis vastu 1973.

47 aastat tagasi sai Tiit Köstrist kutseline laulja. Andekas muusikamees võeti Riikliku Akadeemilise Meeskoori liikmeks. 1972. aastal kutsuti II tenorirühma laulja kvarteti RAM-1 liikmeks.

Eesti esinduskoori liikmena käis ta paljudel kontsertreisidel välismaal ja tollases N. Liidus. 17 aastat tagasi antud intervjuus Oma Saarele ütles ta: “Kui ma ei oleks RAM-is olnud, siis kindlapeale oleks mu silmaring ahtakesem ning mõttelaad teistsugusem.”

Veerandsada aastat tagasi sai Köstrist Kuressaare lastemuusikakooli direktor ja Saaremaa meeskoori SÜM peadirigent. “See on jälle omaette kogemus. Tööpõld on siin olnud lai. Rõõmu teeb, et muusikakoolil ja SÜM-il läheb hästi. Laulumehed hoiavad õiget kurssi, rihm on ratta peal. SÜM-i aasta koori tiitel räägib ise enda eest,” hindas juubilar koori edu.

Peagi võtab Tiit Köster ette Euroopa reisi, seekord SÜM-i lauljana. “Vahel on koori lihtliikmena tore selline kontsertreis kaasa teha.”

17. ja 18. mail osaleb SÜM Pariisi lähistel Bois-le-Roi’s Euroopa festivalil, kus fookuses on tänavu Balti riigid. Turnee raames esineb SÜM ka Luksemburgis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 99 korda, sh täna 1)