Helgi Tammur – tuhandete laste ema (1)

LIGI 45 AASTAT ÄMMAEMAND: Paar tuhat last ilmale aidanud Helgi Tammuri arvates peaksid naised oma esimese lapse sünnitama ikka 20.–30. eluaasta vahel. Foto: Sander Ilvest

LIGI 45 AASTAT ÄMMAEMAND: Paar tuhat last ilmale aidanud Helgi Tammuri arvates peaksid naised oma esimese lapse sünnitama ikka 20.–30. eluaasta vahel. Foto: Sander Ilvest

Kuigi tänavusel aasta emal, Kuressaare haigla ämmaemandal Helgi Tammuril on endal kolm last, võib teda pidada lausa emaduse sümboliks. Aastakümnete jooksul on ta aidanud emaks saada tuhandetel naistel, olnud “emaks” sünnitusosakonna personalile, teda on pärjatud mitmete tiitlitega ja nüüd koolitab ta värskeid emasid.

“Kuna olin pikalt ainult poole kohaga ämmaemand, siis viimaste aastate keskmine on 50 sünnitust aastas,” räägib rahuliku loomuga tasakaalukas naine, iga sõna hoolikalt läbi mõeldes. Kui arvestada, et algusaastatel tuli tööl olla 24 tundi järjest ja nii üle päeva, ja ka sünnitusi oli rohkem, siis kokku on Helgi Tammur vastu võtnud kahe tuhande lapse ringis.

“Meil käisid siin uudistamas Kuressaare gümnaasiumi kuuendad klassid ja kohe automaatselt käis pilk üle, kui paljud neist võiksid minu lapsed olla,” muigab staažikas ämmaemand.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 323 korda, sh täna 1)