Tõnu Vaher poleks teenetemärki osanud isegi unes näha (FOTOD) (6)

Foto: Sander Ilvest

Kuressaare linna teenetemärgiga tunnustatute nimekirja lisandus eile 22. isikuna tuntud jooksumees Tõnu Vaher. Tema nimi kanti ka linna auraamatusse. Tõnu Vaherile pani sinimustvalge aumärgi eile kaela linnapea Hannes Hanso.

Vaher tunnistas tänukõnes, et seda, mis nüüd linna raekojas toimus, poleks ta osanud unes ka näha. Muu aktiivse tegevuse hulgas 40 Saaremaa kolme päeva jooksu ja 129 pööripäevajooksu korraldanud Vaher lubas, et jätkab oma tegevust. “Nii palju, kui jaksu ja tervist on,” lubas kõik need 40 aastat oma korraldatud suurjooksu ka ise kaasa teinud mees.

Linnavolikogu esimees Toomas Takkis märkis oma kõnes, et ilusaid ja tublisid linnu on maailmas palju. “Kuid väärt linna teevad linnast tema kodanikud,” rõhutas Takkis. Tõnu Vaherit tutvustades toonitas Takkis, et Vaher võiks oma pühendumusega olla eeskujuks igale noorele linnakodanikule.

“Ma pole oma elus ühtegi võistlust pooleli jätnud,” kinnitas vastne teenetemärgi omanik ise. Fotol õnnitleb Tõnu Vaherit Aleksander Kollo, linna teenetemärgi laureaat aastast 2009.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 783 korda, sh täna 1)