Ott Tänak ja Raigo Mõlder sõidavad Argentiinas (1)

Eesti aja järgi eile hilisõhtul alustas saarlastest rallipaar Ott Tänak ja Raigo Mõlder järjekordset autoralli MM-etappi. Sedakorda Argentiinas ja WRC2-sarjas Drive DMACK-i meeskonna Ford Fiesta R5-autoga.

Esmaspäeval tegi Drive DMACK-i meeskond rallieelse testi, kus Tänakul oli eesmärgiks proovida erinevaid seadeid kruusal. “Testi käigus oli meie eesmärk proovida erinevaid asju, kuna oleme R5-autoga sõitnud vaid ühe sõidu kruusal ja testi pole kruusal teinud. Päris plaanikohaselt asjad kahjuks ei läinud, kuna tehnika vedas väheke alt. Siiski saime enne seda sõita 40 kilomeetrit ja saime ka ideid, kuidas rallit alustada. Teisalt on hea, et need tehnilised vead testimisel välja tulid,” rääkis Tänak pärast testi.

Rallil ootavad sõitjaid ees põnevad ja samas paljunõudvad katsed. Veetakistused, hüpped, kiired ja laiad ning kitsamad ja aeglasemad osad, seda kõike Argentiina ralli katsed ka pakuvad. Reedel ja laupäeval on kavas pikad katsed, pikim neist reedel kaks korda läbitav 51,88-kilomeetrine Ascochinga katse.

“Argentiina teed on alati olnud keerulised ja autole rasked. Meie plaan on hakata vaikselt liikuma ja siis juba vaadata, mis võimalused meil on. Kindlasti saab see olema keeruline võistlus,” ütles Tänak.

Õhtuleht vahendab, et kui aprilli algul ütles M-Spordi meeskonna juht Malcolm Wilson, et Tänak võib nende R5-masinaga startida ka mõnel Euroopa meistrivõistluste etapil, siis eestlane ütleb, et sellest sõnavõtust kaugemale pole asi liikunud.

“Minuni ei ole infot jõudnud, et plaaniksime ERC-rallidel startida,” ütles Tänak.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 150 korda, sh täna 1)