Maikuu tõi töötukassasse mitmeid uusi võimalusi (2)

TÖÖTUTELE ABIKS: Töötukassa infospetsialist Marite Ringas ja töövahenduskonsultant Sirje Koppel aitavad töötukassa Saaremaa osakonda sisseastujaid hea meelega. Foto: Sander Ilvest

TÖÖTUTELE ABIKS: Töötukassa infospetsialist Marite Ringas ja töövahenduskonsultant Sirje Koppel aitavad töötukassa Saaremaa osakonda sisseastujaid hea meelega. Foto: Sander Ilvest

1. maist on töötukassas mitmeid olulisi muudatusi nii tööotsijate kui ka tööandjate jaoks.

Oluline on näiteks teada, et inimene, kes hooldab puudega inimest ja kellele valla- või linnavalitsus maksab hooldamise eest toetust, saab end alates maikuust töötuna registreerida ning puudega inimese hooldamine ei saa enam olla alus töötuna arveloleku lõpetamiseks.

Alates maikuust ei saa end aga töötuna registreerida inimene, kes on äriühingu juhatuse liige, prokurist, täis- või usaldusühingut esindama volitatud osanik, välismaa äriühingu filiaali juhataja või mitteresidendi muu püsiva tegevuskoha juht, sõltumata sellest, kas ta saab töötasu või mitte. Juriidilise isiku juhtimis- või kontrollorgani teised liikmed, keda ei ole eespool nimetatud, näiteks sihtasutuse, mittetulundusühingu või -ühistu liige, likvideerija, saavad end töötuna registreerida, kui nad ei saa selle eest tasu.

Kairit Lindmäe

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 050 korda, sh täna 1)