Soodsa suvekorteri võib leida mõnekümne euroga

Aktiivsem suvekorterite broneerimise aeg algab maaklerite sõnul just mais-juunis. Selliseid puhkusekortereid on Kuressaares piisavalt, üürisummad on aga erinevad.

Compakt Kinnisvara juhatuse liige Martin Lember tõdes, et suvekorterite üüri tegelikult sellise üheselt kindla summana välja tuua ei saagi. Kõik sõltub asukohast, korteri suurusest, seisukorrast, viimistlusastmest ja üüriperioodi pikkusest. “Eeldades, et pigem on levinud paaripäevased kuni nädalased üürimisperioodid, pakun, et hinnavahemik võib kõikuda 20–100 euroni päevas,” ütles Lember.

Võrreldes Pärnuga Saaremaal väga palju suviseid üürikortereid tema sõnul ei pakutagi. Pigem on levinumad kämpingud, puhkemajad, kodumajutus ja hotellid.

Domus Kinnisvara maakler ja hindaja assistent Helean Täht teadis öelda, et külaliskortereid broneeritakse korraga 2–3 päevaks, perega puhates nädalaks. “Pikemateks perioodideks tavaliselt ei küsita ja kui arvestada, et suvi on põhiline teenimise aeg, ei ole pikemaks perioodiks üürimine sageli ka mõistlik,” tõdes Täht. “Kui rääkida üürist, siis näiteks 50 eurot päev maksva külaliskorteri saaks nädalaks umbes 200 euroga, kolmeks nädalaks umbes 500 euroga.”

Odavamate külaliskorterite üürid jäävad Helean Tähe sõnutsi enamasti 50 euro juurde, kallimad on aga 100 eurot ja enamgi päev. Sellised kallimad korterid asuvad enamasti kesklinnas ja lossipargi vahetus läheduses ning jahisadama juures.

Täht nentis, et Saaremaal üüritakse külaliskortereid ja hotelle pikemalt ette suurürituste ajaks, nagu Saaremaa ooperipäevad, Saaremaa ralli, Kuressaare merepäevad. “Turismihooaja tipus toimuvate Saaremaa ooperipäevade iga-aastased külastajad broneerivad endale kohad juba eelneval aastal või varemgi,” märkis ta.

Martin Lember sõnas, et kes otsib, see ikka leiab. “Palju sõltub alati kliendi soovidest, üüriperioodist, üürist, reisikaaslaste arvust ja nõudmistest oma suvekorterile, -majale, aga kindlasti leiab midagi ka n-ö jooksu pealt,” kinnitas ta.

Täht teadis lisada, et viimastel aastatel on turule tulnud uusi pakkujaid. Samas on külaliskorterid väga erinevad ning need, kes on majutuskoha osas valivamad, peaksid ka broneeringu varem tegema. “Seda eriti siis, kui puhkus on planeeritud juulisse.”

Martin Lember nentis, et väga head “pesitsuspaigad” on pikalt ette broneeritud ning neid üürivad ikka ja jälle samad kliendid ja nende tuttavad. Majutusasutuste võimalused end internetis kliendile otse müüa on tema arvates väga head, üha vähemaks jääb kliente, kes jalutavad kinnisvarabüroosse ja küsivad sealt soovitusi. “Nagu ka teistes valdkondades – väga head asjad liigset reklaami ei vajagi ja info nende kohta levib n-ö suust suhu.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 833 korda, sh täna 1)