Saarlased püstitasid uue talgurekordi (3)

TUULE GRUPI TALGUTEL: Kive korjasid Kihelkonna vallas Saaremaa lihatööstuse tapa- ja lihalõikuse osakonna juhataja Illimar Poopuu, traktorist Haljand Tiirik, AS-i Saare Erek töödejuhataja Tanel Tänak, ajakirjanik Raul Vinni, Kadi raadio tegevdirektor Gunnar Siiner, Saare Ereki töödejuhataja Toivo Rikko ja Kadi raadio müügijuht Mikk Saarela. Foto: Ivika Laanet

TUULE GRUPI TALGUTEL: Kive korjasid Kihelkonna vallas Saaremaa lihatööstuse tapa- ja lihalõikuse osakonna juhataja Illimar Poopuu, traktorist Haljand Tiirik, AS-i Saare Erek töödejuhataja Tanel Tänak, ajakirjanik Raul Vinni, Kadi raadio tegevdirektor Gunnar Siiner, Saare Ereki töödejuhataja Toivo Rikko ja Kadi raadio müügijuht Mikk Saarela. Foto: Ivika Laanet

Kui eelmisel aastal oli Saare maakonnas üleriigilisel “Teeme ära” talgupäeval 155 talgut ja ligi 3700 talgulist, siis tänavu registreeriti Saare maakonnas 160 talgut ligi 4000 osavõtjaga.

“Ma usun, et neid talguid oli kindlasti rohkemgi, aga kõik ei ole ennast kirja pannud,” ütles Saare maakonna talgukoordinaator Reet Viira, lisades, et on siiralt tänulik kõigile talgulistele ja talgujuhtidele.

“See on aga täiesti uskumatu, et meid nii palju kokku tuli,” kinnitas ta. “Saaremaa tegi jälle ära ja kaitses talgupealinna tiitlit.” Saare maakonna talgud olid teist aastat järjest osalejate arvu poolest Eestis esimesed.

Viira sõnul olid põhilised külatalgud, mis näitab seda, et meie külad elavad ja oskavad hoolida ja hoida ümbritsevat. Lisaks kohalikele oli talgulisi ka Ukrainast, Rootsist, Soomest, Lätist jm.

Kõige rohkem talguid – 30 – oli Kaarma vallas, ent aktiivsuse astme poolest tõstis Viira esile Muhu valla talguid, mida oli kokku 20.

“Seal oli see talguvaim kuidagi eriliselt õhus,” kiitis Reet Viira, kelle sõnul on talgupäev just eriti hea kogukonna liitmise päev. “Talgud on koht, kus saab suure ja ebameeldiva töö korraga ära teha,” märkis ta, lisades samas, et on hea, et Saaremaal suudetakse inimesi tegutsema motiveerida.

Kuressaares oli registreeritud talguid 14 ning Viira sõnul võiks linnas talguid isegi rohkem olla. “Nii et meil on veel arenguruumi,” naeris ta.

Valdavalt koristati talgupäeval prügi ja võeti võsa maha, ent olid ka vabavaratalgud ja koguni emotsionaalsed laulutalgud. Põnevaima talguleiuna nimetas Reet Viira Tehumardil toimunud looduskaitse kallakuga talgutel leitud teise kategooria taime, võsu-liivsibulat, mille leidis Anni Filippov.

Pärast talgupäevi peeti paljudes kohtades lõkkeõhtut, tantsiti ja käidi saunas. Tuleval aastal loodab talgukoordinaator kokku saada ligi 200 talgut. “Ent tähtis ei ole number, vaid see, et meie saar saab jätkuvalt puhtamaks,” kinnitas ta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 781 korda, sh täna 1)