Jälle tehti ära

Sel laupäeval oli Saaremaa taas Eestis esirinnas oma 160 talgukoha ja 4000 talgulisega. See, et Kuressaares talguid elanike arvu arvestades vähe oli, on mõistetav – enamik inimesi tegutses oma kodukoha talgutel.

Ajalooliselt on talgute eesmärk olnud teha palju (töö)jõudu nõudev või ebameeldiv töö, näiteks sõnnikuvedu, ära ühiselt. Seekord korraldati Saaremaal aga ka laulu- ja IT-talgud.

Kui koorilauluks on tõepoolest vaja rahvamassi, siis loodusharulduste otsimisega saab hakkama ka väiksema seltskonnaga.
Rõõmustav on see, et kui algselt oli üle-eestiliste talgute eesmärk sodi koristamine metsast ja teede äärest, siis nüüd on talgute mõte teha ühiselt midagi kasulikku, mis seni kas raha-, aja või jõupuudusel tegemata on jäänud.

Ehkki suurte teede äärest ja metsa alt leitakse ikka veel prahti, on üldpilt siiski paremaks muutunud. Vähemalt need inimesed, kes on teiste poetatud rämpsu talgutel kokku korjanud, jäätmekoormat metsa naljalt ei vea.

Ja talgud pole ju ainult raske füüsiline töö. Tavaliselt järgneb töötegemisele ühine söömaaeg. Ning tööd tehes saab ka uusi tutvusi sõlmida ja lihtsalt juttu ajada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 148 korda, sh täna 1)