Tere, Taavi Tuisk! Mina ka Taavi Tuisk!

SARBUSSI JUHT: Taavi Kalle poeg Tuisk (vasakul) poleks oma sõnul varem uskunud, et kaks väikest tüdrukut võivad ühe mehe nii õnnelikuks teha. Kuuene Keira sai endale aprillis väikese õe Kendra. AMETIKOOLI TEABEJUHT: Reekülas elav Taavi Aivari poeg Tuisk viib aeg-ajalt oma lapsed Epp Kristeli ja Ott Peetri ka linna parki jalutama, kuigi  koduõueski on lastel mõnus ja turvaline möllata.  Fotod: Sander Ilvest

SARBUSSI JUHT: Taavi Kalle poeg Tuisk (vasakul) poleks oma sõnul varem uskunud, et kaks väikest tüdrukut võivad ühe mehe nii õnnelikuks teha. Kuuene Keira sai endale aprillis väikese õe Kendra. AMETIKOOLI TEABEJUHT: Reekülas elav Taavi Aivari poeg Tuisk viib aeg-ajalt oma lapsed Epp Kristeli ja Ott Peetri ka linna parki jalutama, kuigi koduõueski on lastel mõnus ja turvaline möllata. Fotod: Sander Ilvest

Taavi Tuisk on üks ütlemata vahva poisslapse nimi. Kohe tuleb meelde üks raamat “Tuisu Taavi seitse päeva”, Einar Maasiku 1965. aasta romaanivõistlusel auhinnatud jutustus, mille põhjal on vändatud ka mängufilm “Tuulevaikus”, peaosas Lembit Ulfsak. Eestis on Taavi Tuisu nimelisi mehi tervelt üheksa, Saaremaal elab neist kaks.

Taavi Tuisk Aivari poeg on 36 aastat vana ja töötab Kuressaare ametikoolis teabejuhina, Taavi Tuisk Kalle poeg on 27-aastane ja juhib ettevõtet Sarbuss. Taavid ise pole varem kokku puutunud, kuid mõlemad on teineteise olemasolust täiesti teadlikud.

Taavi Aivari poeg mäletab, et kui temast noorem Taavi abielusadamasse randus, olnud mõned nende pere tuttavad segaduses. Mis asja! Eve mees on uue naise võtnud! Aga segadusi seoses nimekaimuga, mitte selle Saaremaa omaga, on tal ette tulnud küll.

“Mina töötasin kaitseväe peastaabi teavitusosakonnas, teine Taavi Tuisk oli IT-mees. Siis läksid meie meilid ja kirjad alailma segamini. Ja üksjagu naljakas oli ka, kui trepil või liftis kokku saime: “Tere, Taavi Tuisk! Mina ka Taavi Tuisk!”

Mees ise arvab, et küllap see tema nimi – Taavi – üks isa temp oli. Nimelt kutsutud tema isa Aivarit sõprade seas ka Taaviks. Ei tea, miks, aga nii see oli.

Taavi Kalle poeg räägib, et tema kuulis oma siinsest nimekaimust ka seoses pulmadega. Kui too vanem Taavi naise võttis, olnud noorema suguselts ärevuses: “Mis asja! Kas poiss võttis juba naise?”

Kord pangas hakanud aga teller Taavi dokumente sirvides kavalalt naeru kihistama – tema väimees olevat ka Taavi Tuisk!

Nalja saanud ühel harrastajate tenniseturniiril. Kui võistlejate nimekirjad avaldati, olid korraldajad üllatunud: oi, üks proff ka siin harrastajate seas! Huvitav, miks küll tema siia mängima tuli? Aga tegu oli seekord saarlasest tenniseharrastaja, mitte profitennisist Taavi Tuisuga.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 827 korda, sh täna 1)