Sadama körts pakub kalaroogi (4)

ETTEVALMISTUSED:  Kariina Tambu nobeda noa all tükelduvad hapukurgid tartar-kastme tarbeks. Foto: Elina Kalm

ETTEVALMISTUSED: Kariina Tambu nobeda noa all tükelduvad hapukurgid tartar-kastme tarbeks. Foto: Elina Kalm

Seda, et parim asi maailmas on siiakala, teab iga kodumaise filmiklassikaga pisutki kursis olev inimene. Maitsvat merelooma ootab mekkima Orissaares Sadama körts, kus eripakkumine on praegu värskelt soolatud siiaga Caesari salat. Menüüst leiab aga ka ahvatleva ahvenafilee ja hõrgud heeringalaevukesed.

Vähem kui kuu aega avatud olnud Sadama körtsi ühe omaniku, rõõmsameelse Kariina Tambu oma lemmikud on just nimelt ahvenafilee ja soolasiig. “Õiged kalamehed fileerivad kala kohe merel ära, raputavad natuke soola peale ja põhimõtteliselt hakkavad kohe sööma. Mina teen hommikul valmis ja õhtul aitab juba süüa,” räägib ta äkise ehk kiirsoolatud siia valmistamisest, ise samal ajal salati tarbeks jääsalatilehti rebides.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 324 korda, sh täna 1)