Ingrid ärgitab vaatajaid kaasa mõtlema

KANGE SAARE NAINE: Ingrid Sembach-Hõbemägi teeb teles nii uudiseid kui reportaaže ja on ka saadete produtsent. Foto: Liis Treimann

KANGE SAARE NAINE: Ingrid Sembach-Hõbemägi teeb teles nii uudiseid kui reportaaže ja on ka saadete produtsent. Foto: Liis Treimann

Ingrid Sembach-Hõbemägi on täpselt keskpäeval Tallinna Olympia kohvikus kohal. Nagu kellavärk! “Kas me võtame Kirju Koera, see kook on siin Tallinna parim?” küsib ta hoogsalt mantlit seljast võttes ja soovitab: “Võta kindlasti salatit ka, kevadeks on vaja jõudu ja värske salat aitab.”

“Sa tahtsid mu Saaremaa suguvõsa kohta ka teada,” võtab Ingrid kohe juhtohjad enda kätte ja sätib end mugavamalt istuma. “1944. aastal, kui Saksa armee sai aru, et on sõja kaotanud, küüditati Sõrvest Vintri külast Mustika talust Dresdenisse nii minu emapoolne vanavanavanaema kui ka vanavanaema. Vanavanavanaema Triin Acht oli siis pea kaheksakümne aastane. Dresdenis ta ka suri ja on maetud Dresdeni surnuaeda. Tema tütar Liis Acht ehk siis minu vanavanaema oli sellal viiekümnendates aastates. Tema jäi ellu ja kas sa kujutad ette, ta tuli jalgsi Eestisse tagasi!” jutustab Ingrid mulle küsivalt otsa vaadates.

Selle fakti peale ei oska ma muud teha kui sõna otseses mõttes õhku ahmida. Võib-olla oli selles tublis saare naises jonni ja töökust, aga kindlasti ka tahet. Ehk on Ingridi tohutu tahtekindlus päritud just vanavanaemalt, jõuan ma mõelda.

Piret Päiv Rist

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 703 korda, sh täna 1)