Soome kokk läheb Saaremaalt tagasi Ukrainasse (8)

PIDULAST KIIEVISSE: Pool aastat Pidula mõisas töötanud meisterkokk Eero Talvitie sõidab pärast emadepäeva Ukrainasse, kus ta on ettevõtluses tegutsenud 23 aastat. Foto: Sander Ilvest

PIDULAST KIIEVISSE: Pool aastat Pidula mõisas töötanud meisterkokk Eero Talvitie sõidab pärast emadepäeva Ukrainasse, kus ta on ettevõtluses tegutsenud 23 aastat. Foto: Sander Ilvest

Möödunud aastal Pidula mõisahärra Vesa Lappalaineni kutsel Ukrainast Saaremaale tööle tulnud Kiievi ettevõtjal ja meisterkokal Eero Talvitiel on emadepäeval, millal ta pakub külalistele bufee-lõunasööki, mõisas viimane tööpäev.

23 aastat Ukrainas elanud, seal pere loonud ja ettevõtlust arendanud Eero Talvitie jäi Saaremaal töötatud ajaga väga rahule. “Teil on siin omaette maa. Saarlased on lahked ja sõbralikud. Mulle siin väga meeldis. Olen kohanud siin ka palju rahvuskaaslasi, kes on meie pidulikel lõunatel käinud,” rääkis Talvitie.

Pidula mõisa perenaine Liina Reinvald hindas Eero oskusi ja kogemusi kõrgelt, öeldes, et kliendid on külaliskoka omaks võtnud. “Läheme suvele vastu kokata. Sellist meest või naist ei ole me veel leidnud, kes sooviks täiskohaga Pidulas töötada. Kogemustega kokkade põud puudutab kogu Saaremaad. Usume ja loodame oma meeskonda ikkagi tubli inimese leida,” pole Pidula mõisa uus perenaine siiski lootust kaotanud.

Eero Talvitie nimetab Ukrainasse tagasi minemise peapõhjusena oma peret, kes teda Kiievis ootab. Kaua aega sealses ärimaailmas tegutsenud meisterkokk on olemuselt optimist, kelle arvates tema pakutavatele gurmeedele Dnepril seilaval jahil soovijaid ikkagi jagub.

Juba homme on Eero Talvitie koos mõisa perenaise ja teiste töötajatega teenindamas suurt hulka külastajaid Pidula mõisa lahtiste uste päeval.

Kuna Soome restoranides on emadepäeva lõunasöögid väga populaarsed, siis tahab mõisahärra Vesa Lappalainen neid propageerida Saaremaalgi.

Laupäeval tähistatakse Pidula mõisas haridus- ja kultuuritegelase Jakob Laulu 115. sünniaastapäeva. Kell 13 annab mõisas kontserdi Nokia meeskoor Soomest.

Pärast emadepäeva pakib Eero Talvitie kohvrid, et Tallinna kaudu Kiievisse lennata. Saaremaad lubas ta külastada ka tulevikus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 670 korda, sh täna 1)