Kuressaare parki valitakse nahkhiirtele sobivad valgustid (2)

Kuressaare linnapark peaks suurejoonelise tänavavalgustuse uuendamise projekti käigus saama uued LED-valgustid. Keskkonnaamet hoiatab, et kindlasti ei tohiks need olla senisest võimsamad, kuna võivad segama hakata pargis elavaid nahkhiiri.

Lossipargis on lisaks mitmele kaitsealusele taimele loendatud ka kuut erinevat liiki nahkhiiri, kes kuuluvad II kaitsekategooriasse.

Keskkonnaameti hinnangul tuleb kaaluda, kas kavandatav valgustite vahetus võib nende loomade elutingimusi mõjutada. Pikaajaline valgustamine võib muuta nahkhiirte elu- ja toitumisharjumusi. Seega ei tohiks uute valgustite värvustemperatuur ja valgustugevus ületada praegu kasutusel olevate lampide omi. Samas on valgustuse projekteerija keskkonnaametile kinnitanud, et nahkhiirtega arvestatakse ja paigaldatakse praegusega võimalikult sarnane valgustus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 331 korda, sh täna 1)