Kaugatoma katsel sõidetav Saaremaa rallisprint avab rallisprindi hooaja (2)

Autor: Indrek Allik

Juba 1. mail avatakse Saaremaal, legendaarsel mere ääres jooksval Kaugatoma kiiruskatsel Eesti selle aasta rallisprindi meistrivõistluste sari. Huvi hooaja avavõistluse vastu on suur, sest tegu on selle aasta esimese kruusal sõidetava võistlusega ning eelregistreerunuid on kokku 40.

Võistlejate nimekirjast leiab Eesti autoralli tippsõitjaid, eesotsas selle aasta Võrumaa Talveralli võitja Timmu Kõrgega. Sel korral tuleb ta rajale N-rühma Mitsubishi Lancer EVO 9 võistlusautoga ja kaardilugejaks tavapärase Erki Pintsi asemel on Kaido Kaubi.

Kolm nädalat hiljem sõidetaval Harju Rally’il on mees rajal taas Ford Fiesta R5 autoga ja kaardilugeja Erki Pintsiga. Kõrge Mitsubishiga sõidavad ka viimastel aastatel rahvuslikku E-rühma valitsenud Ago ja Kalle Ahu, kelle BMW M3 on müüdud ja mehed proovivad taas neljaveolist autot. Neljaveoliste klassis on poodiumisoosikud kindlasti ka Rainer Aus-Simo Koskinen (Mitsubishi Lancer EVO 9) ja Egon Kaur-Erik Lepikson (Mitsubishi Lancer EVO 8).

Kaheveolised autod on tänavu kolmes põhiklassis ja neile lisandub veel ka kaks noorteklassi. 2WD 1600 klassis võib soosikutena välja tuua Saaremaa sõitjad Rasmus Uustulnd-Imre Kuusk (Ford Fiesta R2) ja 2WD 2000 klassis Sander Siniorg-Annika Arnek (Honda Civic Type-R). Kindlasti pakub kolmest voorust koosnev võistlus põnevaid üllatusi. 2WD 2000+ klass toob rajale võimsad BMW M3 masinad, millega on kiirel Kaugatoma katsel väga häid aegu näidata.

Toomas Vask-Taaniel Tigas (BMW M3), Andrus Vahi-Alo Ivask (BMW M3) ning pisut nõrgema autoga neile vastu hakkavad saarlased Lembit Soe-Ahti Pihlas (Toyota Starlet) tagavad tagaveoliste autodega sõites publikule raja ääres väärt vaatepildi.

Juunior 2000 klassis on kaks soosikut etapivõidule Roland Poom-Taavi Udevald (Citroen C2R2) ja Kenneth Sepp-Tanel Kasesalu (Citroen C2R2 Max). Stardis on ka veoautod, hetke seisuga kokku neli GAZ 51 masinat.

Saaremaa rallisprint sõidetakse Kaugatoma katsel, trassi pikkus on ca 8 kilomeetrit ja seda läbitakse kolm korda. Sõidetakse nii, et meri jääb vasakule poole, nagu ralliseltskonnas tavaks selle katse suuna kohta öelda. Võistluskeskus asub Salme alevikus ja esimese auto start esimeses voorus on kell 13. Saaremaa rallisprint on pealtvaatajatele tasuta.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 142 korda, sh täna 1)