Kaja Grak: meie võimekusel on veel arenguruumi

ROHKEM PAATE? Kaja Grak tõdeb, et paat mereäärsete alade konstaablite käsutuses võiks olukorda tõenäoliselt leevendada, kuid peab arvestama sellega, et kaasnema peab ka nende inimeste väljaõpe ja lisanduma vastav päästevarustus. Foto: erakogu

ROHKEM PAATE? Kaja Grak tõdeb, et paat mereäärsete alade konstaablite käsutuses võiks olukorda tõenäoliselt leevendada, kuid peab arvestama sellega, et kaasnema peab ka nende inimeste väljaõpe ja lisanduma vastav päästevarustus. Foto: erakogu

“Investeering Orissaarde ja kohalike vabatahtlike toetamine on esimesed sammud olukorra parandamiseks,” tunnistas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja Kaja Grak ligemale neli nädalat pärast traagilist õnnetust Pae rannas. Samas lisas ta, et kogu rannaala vajaliku tehnika ja väljaõppinud inimestega varustada ei ole siiski võimalik.

Juba neli aastat ja mõned kuud peale toimib Eesti Vabariigis asutus nimega politsei- ja piirivalveamet (PPA). Varem toimetas merepäästega piirivalveamet, kellel oli Saare maakonnas neli kordonit – Ruhnus, Kuressaares, Säärel ja Undvas. Piirivalvurid olid muude teenistusülesannete hulgas välja õpetatud reageerima mereõnnetustele, merepääste oli nende väljaõppe üks alustugedest.

Pärast politsei ja piirivalve liitmist pandi piirivalvurid sinisesse mundrisse, nimetati politseinikeks ja saadeti kiirust mõõtma ja peretülisid lahendama. Piirivalvekordoneid on Saaremaale jäänud vaid üks, Kuressaarde, kus mõnekümnel päeval peatub ka üks Eesti kahest päästehelikopterist, mis Pae sadama õnnetuse ajal Saaremaal ei viibinud.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 396 korda, sh täna 1)