Grete Reinsoo naasis lingvistikaolümpiaadilt “pronksiga”

Saaremaa ühisgümnaasiumi abiturient Grete Reinsoo saavutas möödunud nädalavahetusel Tartus toimunud vabariikliku lingvistikaolümpiaadi lõppvoorus kolmanda koha ja läheb Eesti esindusmeeskonna koosseisus Hiinas toimuvale rahvusvahelisele olümpiaadile. 

Paremuselt järgmine saarlane, samuti SÜG-i õpilane Hanna Tuus tõi koju kuuenda tulemuse. Ülejäänud saarlased – Indrek Viires, Magnus Kaldjärv ja Karita Süld SÜG-ist ning Kuressaare gümnaasiumis õppiv Sander Tamm – pidid leppima kohtadega väljaspool esikümmet.

Olümpiaadil pidid õpilased loogikat rakendades lahendama ülesandeid neile tundmatute keelte ja/või keelenähtuste kohta. Lõppvooru ülesanded käsitlesid mari ja indoneesia keelte grammatikanähtusi, germaani algkeele fonoloogilisi muutusi tütarkeeltes, 5.–8. sajandil kasutatud iiri keele kirjasüsteemi ja Urban Mülleri 1993. aastal loodud programmeerimiskeele brainf**k seaduspärasusi.

9.–12. klassi õpilaste olümpiaadi võitis Annika Kluge Õismäe gümnaasiumist; kokku oli osalejaid 34. Esinelik, kuhu kuulub ka Grete Reinsoo, esindab Eestit juuli lõpus Hiinas toimuval 12. rahvusvahelisel lingvistikaolümpiaadil.

Lisaks võistlusele tutvusid olümpiaadil osalejad sel aastal lähemalt afrikaani keelega, kuulates loengut ja osaledes algaja keeleõppija tunnis.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 353 korda, sh täna 1)