Tulevikku vaatav kool (1)

Alles see oli, kui Kuressaare gümnaasium hakkas õpetama hiina keelt. Nüüd on kool hakkama saanud, vähemalt vanemate inimeste arvates, samaväärse vägitükiga. Nimelt õpetatakse 1. klassi õpilastele arvutiprogrammide koostamist.

Ilmselt ollakse õigel teel, sest kümmekonna aasta pärast, kui needsamad praegused esimese klassi õpilased tööturule lähevad, vajatakse ehk rohkem arvutispetsialiste kui näiteks puutöömehi. Võib-olla on selleks ajaks tootmisprotsessides kasutusel vaid robotid ja inimesi vajatakse vaid nendele käskluste jagamiseks, milleks tuleb osata seadmeid programmeerida. Samas tundub selline muutus üsnagi hirmutav tulevikuväljavaade.

Ürgaegsed kaljujoonised näitavad, et aegade algusest on olemas olnud kunstnikud, muusikud ja jutuvestjad. Seega jääb lootus, et ka ülikiiresti “arvutiseeruvas” maailmas jäävad alles loomeinimesed, kes saavad koolis õpitud programmeerimisteadmisi rakendada kunsti tegemisel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 245 korda, sh täna 1)