Suure reede ristiretk võeti hästi vastu (6)

RISTIGA LINNAS: Risti kannab Rain Lipp. Foto: Veljo Puujalg

RISTIGA LINNAS: Risti kannab Rain Lipp. Foto: Veljo Puujalg

Nelikaare kiriku eestvedamisel Kuressaares teist aastat järjest toimunud suure reede ristikäik läks igati korda. Osavõtjaid oli sel aastal juba veidi rohkem kui eelmisel aastal.

“Mitmed käisid algusest lõpuni,” ütles Nelikaare kiriku pastor Alur Õunpuu, lisades, et oli ka neid, kes liitusid ristikäiguga mõneks ajaks. “Rahvas võttis hästi vastu, naeratuse ja heade soovidega, aga oli ka lihtsalt üllatunud vaatajaid,” kirjeldas Alur Õunpuu, nentides, et ka ilm oli väga hea.

Ristiretke eesmärk oli kuulutada suure reede ja ülestõusmispühade tähendust. Ristiga mööda linna liikudes tehti peatused Kuressaares asuvate kirikute juures, mida on kokku seitse. Kuulati koguduse vaimulikku sõnumit ja palvet ning liiguti üheskoos edasi. Lauldi sündmusekohaseid vaimulikke laule.

Nelikaare koguduse pastori tänusõnad kuuluvad kõikidele osalejatele ja korraldajatele, samuti Kuressaare linnavalitsusele, kes üritusele loa andis. Õunpuu usub, et loodetavasti saab seda traditsiooni ka järgmisel aastal jätkata.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 401 korda, sh täna 1)