Mändjalast saab päikeserand (11)

Kohalike inimeste algatusel saab maikuus Mändjala rannast taas avalik supluskoht.

Tegemist on ju pikima loodusliku liivarannaga Saaremaal. Ning asub ta mõnusa jalgrattasõidu kaugusel Kuressaarest, kuhu viib asfalteeritud kergliiklustee.

Natuke muret tekitav on teadmine, et populaarsesse ujumiskohta ei kavatseta suvitushooajaks palgata vetelpäästjaid. Kuid kõike rannaga seonduvat ei saa kohalike elanike õlule ka panna.

Lahendamist vajab veel igapäevane prahikoristus. Kuumade ilmadega tekivad maantee ääres ilmselt ka liiklusprobleemid, sest olemasolevad parklad ei pruugi suuta kõikide rannamõnude nautijate autosid ära mahutada.

Tore on kuulda, et kämping pakub soovijatele karastavat keelekastet ja kosutavat toidupoolist. Lisaks sealsele müügikohale võiks liikuda liivarannas kandikutelt või külmkirstudest karastusjooke ja jäätist pakkuvad töötajad. See amet sobiks suvevaheajal vanematele koolilastele.

Kui klientuuri rannas piisavalt, hakkavad päevitajate vahel ringi tormama ajalehepoisid ja tüdrukud, sest ka puhkajad vajavad uudiseid. Ning Nasva ja Läätsa kalurid saavad ilma vahendajateta müüa kuivatatud ja suitsukala.

Ja kui selline „päikeserand“ ükskord tööle on hakanud, küll siis omavalitsus ka ettevõtmisele õla alla paneb, et koristada ära prügi, palgata vetelpäästjad ja rajada juurde tualette. Sest tegemist on ju ikkagi valla visiitkaardiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 552 korda, sh täna 1)