Muhus avatakse taaskasutuskeskus (5)

MTÜ OID avab juunis Piiri rahvamajas Muhu saare esimese taaskasutus- ja ümbertöötluskeskuse.

“Sinna tulevad sisse kangasteljed ja loodetavasti ka õmblusmasinad, et rõivaid ka natuke ringi teha ja saata need uuele ringile natukene teistsugusena,” ütles taaskasutuskeskuse üks asutajatest Liis Pallas, kelle sõnul saavad kasutatud riided ümbertegemise käigus kindlasti juurde midagi muhupärast.

Taaskasutuskeskuse teine asutaja Mare Peegel on tuntud kui osav kangakuduja. Tema hakkab vanadest rõivastest vaipu tegema. “Need riided, mis seal müügiks ei lähe, need lõikame ribadeks ja koome vaipadeks,” rääkis Liis Pallas, kelle sõnul loodavad nad peagi saada ka riidelõikuri, mis rõivaste ribadeks lõikamise lihtsamaks teeb.

Edaspidi on kavas hakata keskuses tegema ka n-ö meestetööd, näiteks euroalustest või plastikpudelitest mööbliesemeid valmistada. “See on praegu alles mõte, saime selle ruumi enda jaoks nii ootamatult, et nüüd need väiksed mõtted peavad hakkama ennast ise looma,” sõnas Pallas.

Keskus ei hakka tegelema ainult ümbertöötlemisega, vaid seal saab väikese tasu eest ka oma asju müüki tuua. “Keegi pakkus mulle juba oma nõusid, diivanit on pakutud,” lausus Liis Pallas. Tema sõnul on keskus maikuus avatud vaid laupäeviti, kuid pärast ametlikku avamist juuni alguses hakkab uus äri loodetavasti olema avatud viis päeva nädalas.

Liis Pallas ütles, et taaskasutuskeskuse loomine on tegelikult oma kümme aastat vana mõte, mis ühel või teisel põhjusel ei ole seni teoks saanud. Suuresti aitas idee elluviimisele kaasa asjaolu, et möödunud nädalal otsustas Muhu vallavolikogu anda taaskasutuskeskuse asutajatele otsustuskorras 10 aastaks rendile Piiri rahvamaja ruumid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 950 korda, sh täna 1)