Ula elu – kaugtöö ja kihvtid tegemised

USSINIIDI PEREMEES: Andres Talk ja tema kaks karvast satelliiti Mõmmi ja Miku. Foto: Sander Ilvest

USSINIIDI PEREMEES: Andres Talk ja tema kaks karvast satelliiti Mõmmi ja Miku. Foto: Sander Ilvest

Kaks pisikest küla, üks ühes, teine teises Saaremaa servas, nimi kohalikus murdekeeles tähendamas nii räästast, ulakat, vabadust kui ka omapäi olekut. Ehk siis Lõu lahe ligiduses asuv Ula küla Salme vallas ja Väikese väinani ulatuv Ula Pöide mail. Ühega seostuvad kunagised kuulsad jaanituled, teisega müstiliselt haihtunud palkmajad.

Veel kevadiselt kahvatus looduses vihmaviduse taeva all Sõrve sääre õndlas peituva Ula kitsale teeribale keerates tundub peaaegu uskumatu, et üks noor pere sellesse kaugesse kanti oma pesa on teinud. Võõraid jooksevad tervitama mustakarvaline majavalvur ja kaks pisikest pontsakat neljajalgset karvapalli – Mägrahirm ja Seatapja, pärisnimega Mõmmi ja Miku.

“See on kolmas auto, mida nad näevad,” muigab õuele tulnud peremees Andres Talk, selge silmavaate ja rahuliku olemisega noor pereisa, kelle juurte juurde naasmine sai teoks napilt aasta eest. Koos kaasa Häli, kes naabrimehelt saadud oranži kassiga täna linnareisil, ja nelja-aastase poja Hans Joosepiga lapsepõlvekodusse naasnud Andres on oma otsusega rahul.

“Mul hakkas majast lihtsalt kahju. Üks kuur juba langes sisse ja majaga oleks sama olnud,” sõnab noor mees, kelle kätega on vana hoone saanud endale juba uued silmad ja pisikese hubase kodukontori.
“Siin pole suuremad tööd veel pihta hakanudki, panen põhirõhu praegu koolile, siis vaatab edasi. Kuigi sellel aastal on plaanis vesi ja kanalisatsioon sisse panna.”

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 900 korda, sh täna 1)