Supijagamine pälvis mõjusaima heateo tiitli

RAHVA LEMMIKHEATEGU: KG abiturientide detsembrikuine supiköök pälvis aasta mõjusaima heateo tiitli. Supiköögi toimkonnast jäid pildile Karoli Priske (mustas jopes), Johanna Suurhans, Grete Miller (kulbiga), tema taga Maris Õispuu. Foto: Sander Ilvest

RAHVA LEMMIKHEATEGU: KG abiturientide detsembrikuine supiköök pälvis aasta mõjusaima heateo tiitli. Supiköögi toimkonnast jäid pildile Karoli Priske (mustas jopes), Johanna Suurhans, Grete Miller (kulbiga), tema taga Maris Õispuu. Foto: Sander Ilvest

Eilsel Koolirahu konverentsil Kuressaare linnateatris kuulutati aasta mõjusaimaks heateoks Kuressaare gümnaasiumi 12.a klassi detsembrikuine supiköök, mis kogus rahvahääletusel enim pooldajaid.

Neljast üleskutse “Koos on kena aidata!” peale esitatud heateost sai rahva lemmikuks osutunud KG 36. lennu supijagamine Kuressaare linna noortekogu Facebooki leheküljel korraldatud hääletusel 161 häält. Lisaks supile pakkusid abituriendid möödujaile lihapirukaid, mandariine, teed ja piparkooke. Tegemist oli juba traditsioonilise, arvult seitsmenda supiköögiga.

Tänukirjaga tunnustati KG kodutütreid, kes osalesid 21. veebruaril MTÜ Saaremaa Lemmikloomade Turvakodus suurpuhastustalgutel ning KG õpilasi, kes ülekoolilise heategevusliku jõulumessiga kogusid koduõppel olevale koolikaaslasele Sigrid Koppelile 212,50 eurot. Samuti oli tunnustust väärt KG, Saaremaa ühisgümnaasiumi ja Vanalinna kooli Luciade ja nende saatjaskonna külaskäik Kallemäe kooli Kuressaare filiaali, kus sealsete õpilastega koos meisterdati ja maiustati.

“Üleskutse “Koos on kena aidata!” taotlus on mõelda koolirahu väärtustele, julgustada noorte kodanikuaktiivsust, et nad märkaksid ja hooliksid ja teeksid midagi head,” ütles Kuressaare linnavalitsuse noorsootöö spetsialist Lindia Lallo.

Neljapäeval Kuressaare linnateatris hilisõhtuni kestnud noortekonverents “Koolivisioon – koos on kena” oli üles ehitatud televisiooni saatekava põhimõttel.

Nii oli “Hommikutelevisiooni” saatekülaline Hannes Hanso, saates “Meie inimesed” aga rääkis Marju Lauristin teemal “Noore põlvkonna võimalused ja väljakutsed Eesti hariduses, kultuuris ja poliitikas”. “Saatekavasse” kuulusid veel “Eesti lood”, “Lasteekraan”, “Vabariigi kodanikud” teemal “Koolirahu saatus ja staatus. Kas rahu väljakuulutamine tagab rahu?” ning “Ringvaade”, kus tutvustati konverentsi õpitubades tehtut. Samuti võisid osalejad nautida meelelahutusprogrammi “Võimalik vaid Kuressaares”. Saatekavasse kuulus ka “Suur lotoneljapäev” – oma lotoõnne said proovile panna kõik konverentsil osalenud.

Hiliste tundideni kestnud “teleneljapäev” tõi lisaks saarlastele meie teatrimajja osalejaid Koolirahu-linnadest mandril – nii õpilasi, noorsootööga kui ka Koolirahu programmiga seotud inimesi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 486 korda, sh täna 1)