Pühad toovad Väinamere laevaliinidele lisareise

Väinamere Liinid taotles kevadpühade ajaks riigilt Hiiumaa- ja Saaremaa-reise juurde. Sujuvama reisiliikluse nimel lisandub 17.–20. aprillil mõlemale liinile kokku 40 reisi.

Väinamere Liinide teenindusjuhi Anu Hiiuväina sõnul on kevadised lihavõttepühad laevaliikluses alati aasta esimene suurem sõitmine, kus kõik soovijad ei pruugi esimesele väljuvale laevale enam mahtuda, kuigi talvekuudel ollakse harjunud lahedalt laevale ruumima. “Siitpeale muutub väga oluliseks, et reisijad teeksid oma plaane ettevaatavalt. Ootejärjekorrad tekivad just siis, kui tullakse sadamasse lootuses, et laeval on ruumi küll, kuna e-pileteidki veel veebis paistab,” rääkis Hiiuväin. See on tema sõnul aga petlik, sest liiga paljud mõtlevad samamoodi ja nii selgubki sadamas tõsiasi, et oodata tuleb järgmist või ülejärgmistki reisi. “E-pileti ostmine on igal juhul väga mõistlik – isegi kui plaanid päeva ulatuses muutuvad, säästab e-pilet ikkagi kassasabas ootamisest, sest pilet kehtib ka teistel reisidel üldjärjekorrast.”

Rohuküla–Heltermaa liinile tuleb pühadeks juurde kümme reisi parvlaevaga Regula. Nädala alguses kehtima hakanud kevadgraafik tõi juba nagunii nädalavahetustele kuus reisi lisaks.

Kuivastu–Virtsu liinil täieneb pühadeks graafik 30 reisi võrra, neljapäeval ja laupäeval muutub graafik 35-minutiliseks. Neljapäeval lisandub 16 väljumist ja laupäeva südapäeval kuus väljumist. Ülejäänud reisid lisanduvad reedel ja pühapäeval.

Saarlastele on hea uudis, et värske kinnitus majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumilt võimaldab pärast pühi jätkata juba igapäevaselt osaliselt 35-minutilise graafikuga senise 1 tunni 10 minuti graafiku asemel. Kevadise täisvõimsuse saab Kuivastu–Virtsu laevaliiklus 28. aprillist, mil lisandub veel igapäevaselt reise teise laevaga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 205 korda, sh täna 1)