Leisi panustab külaseltsidele (7)

Kaarma, Kärla ja Lümanda valla ühinemiskõnelused ajendavad maakonna haldusmuudatuste küsimuses positsiooni võtma ka Leisi vallavolikogul.

“Kui ümberringi miskit toimub, siis ei ole mõtet lihtsalt seista ja vaadata,” ütles Leisi vallavolikogu esimees Andrus Kandima, kelle sõnul kavatseb Leisi vallavolikogu arutelu vormis võtta mingi seisukoha seoses omavalitsuste ühinemisega. “Mingit otsust sealt ei tule, aga me analüüsime oma seisukohad korralikult läbi ja püüame edaspidi paika panna mingi tulevikuvisiooni, mis me siis tegema hakkame või ei hakka.”

Leisi vald pole seni pidanud vajalikuks ühegi teise omavalitsusega liitumist. “Oleme eelnevatel aastatel leidnud, et mitte mingisugust majanduslikku efekti poleks ühinemine Leisi vallale andnud,” sõnas Kandima.

Volikogu esimees ütles, et Saaremaa valdade ühinemise korral tuleks põhimõttelised seisukohad väga pikaajaliselt paika panna. “Kui ei ole väga selgeid õigusakte, mis tagaksid investeeringuid ka maapiirkondade tõmbekeskustesse, siis ei ole see jätkusuutlik ja kogu Saaremaa arengut tagav lahendus,” märkis Kandima.

Andrus Kandima sõnul on Leisi vallas praegu nii mõnigi teenus paremal järjel kui Kuressaares ja Leisi elanikud on sotsiaalselt tugevamini kaitstud. Kui valdade ühinemisel toimub teenuste tasandamine, siis Leisi elanike sotsiaalne kaitstus väheneb.

Leisi vallavolikogu esimehe sõnul on Leisi vald väga teadlikult ja perspektiivitundega panustanud kõvasti külaseltsidele. “See on üks tagatis, et kui ühine vald ükskord tuleb, siis on jõulised külaseltsid need, kes hakkavad kõvasti häält tegema ja oma õigusi nõudma,” selgitas Kandima. “See on meil ka perspektiivitundega, et püüame toetada tugevate külaseltside arengut.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 667 korda, sh täna 1)