Kuressaares sai valida tilli ja tillituse vahel (5)

Eilsel võrdse palga päeval toimus viiendat korda Eesti ettevõtlike naiste assotsiatsiooni juhitud kampaania “Tilliga ja tillita”, milles osales rekordarv söögikohti. Tilliga ja tillita toite pakuti 80 söögikohas üle Eesti. Saaremaal olid kampaaniaga liitunud Arensburgi restoran ja Veski trahter.

“Arensburgis täna tilliga inimesi siiani pole olnud,” tõdes Arensburg OÜ müügijuht Piret Puusepp naljaga pooleks eile pärastlõunal. “Ootame veel õhtut, ehk siis.” Puusepp avaldas lootust, et “Tilliga ja tillita” flaierid, mis Arensburgis laudadel olid, tekitasid klientides siiski meeldivat ärevust ja uudishimu.

Veski trahteris käis eile samal ajal siiski nii mõnigi teadlik klient. “Just meesterahvaid – see oli väga meeldiv üllatus,” nentis Piret Puusepp. Ta märkis, et Saaremaal olidki Arensburg ja Veski ainsad, kes selle kampaaniaga ametlikult ühinesid. “See näitab, et kampaania pole saare inimesteni jõudnud, sest söögikohti on meil ju ohtralt,” arvas Puusepp. Tallinnas, kus ka kodanikuühiskond on jõuliselt pead tõstnud, on see kampaania tema arvates kindlasti populaarsem. Samas tõi Puusepp välja, et Pärnu söögikohtade arv, kes kampaaniaga ühinesid, oli väga suur – vähemalt kuraditosin söögikohta.

Puusepa hinnangul oli kampaania eesmärk inimesi teavitada ja olla toetavaks õlaks palkade demokratiseerimisel. “Et tilliga toit oli 30 protsenti kallim, siis soov ongi inimeste teadvusse jätta see number, et nii suur ongi palgalõhe,” selgitas Arensburgi müügijuht. “Kui võrrelda Eestis kõrgharidusega naiste ja meeste osakaalu, siis kaotavad siinkohal mehed,” lisas ta.

Võrdse palga päeva puhul toimus eile lisaks “Tilliga ja tillita” kampaaniale ka üleriigiline “Palgavisioon 14.36”, mis kutsus üles arutlema soolise palgalõhe üle igas maakonnas ühel ja samal ajal. Saare maakonna “Palgavisioon” toimus Kuressaare kolledžis ja seal debateerisid ürituse moderaatori Silver Saluri juhendamisel võrdse palga teemal Kuressaare linnavalitsuse arendusosakonna juhataja Simmo Kikkas, Saarte koostöökogu tegevjuht ja ettevõtja Koit Kelder, Taavi Tuisk Kuressaare ametikoolist, Saarte Hääle peatoimetaja Merike Pitk ja Saaremaa arenduskeskuse ettevõtluskonsultant Tiia Naagel. Õpilaste esindajatena osalesid arutelus Triinu Truumure ja Birgit Verbitski.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 699 korda, sh täna 1)