Muhu uisku esitletakse merepäevadel (3)

Möödunud aastal vette lastud Muhu uisk sel aastal veel liinisõite tegema ei hakka, küll aga võib loota, et alust esitletakse Virtsu merepäevadel ja Saaremaa merenädalal Kuressaares. “Võib-olla saame seal uisuga isegi lõbusõitu teha,” ütles MTÜ Väinamere Uisk juhatuse esimees Mihkel Jürisson.

Möödunud aastal Kuivastu sadamas avalikkuse suure tähelepanu all vette lastud 15 meetri pikkune puulaev Moonland tegi mullu kaks proovisõitu.

“Testisime mootorit, seda, kuidas rool käitub, ja kõike muud,” sõnas Jürisson. “Üldiselt oleme sõitudega väga rahul. Pealisehitiste valmistamine võtab aga veel aega. Kõik sõltub rahastajatest,” lisas ta.

2009. aasta kevadel MTÜ Väinamere Uisk algatatud projekti raames valmiv traditsiooniline uisk-tüüpi purjelaev peaks plaani kohaselt lähiaastatel alustama inimeste meritsi vedu peamiselt Väinamerel.

“Me ise inimesi vedama ei hakka, vaid soovime seda, et reisid oleksid korraldatud eraldi koostööpartneri poolt, kes laiemalt turismiga tegeleb,” rääkis Jürisson, kelle sõnul on läbirääkimisi peetud paari huvilisega, kuid kindlaid kandidaate ei ole. “Igasugused läbirääkimised võtavad palju aega ning ootame kõiki huvilisi, kes sooviksid laevaga reisijatevedu korraldada,” lausus ta.

Jürisson märkis, et uisu ehitajad ise turismiäriga tegeleda ei taha. “Tahame rohkem laeva enda eest hoolt kanda, tutvustada muhulaste pärandit ja teha pikemaid reise, kus ühtlasi selgitame laeva võimekust ja omadusi,” ütles ta.

Äsja esitas MTÜ Väinamere Uisk taotluse kohaliku omaalgatuse programmist toetuse saamiseks, et teha uisule valmis suured aerud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 682 korda, sh täna 1)