Muhu projektikoolitusele kõik soovijad ei pääsenudki

KOOLITUSELT KOGEMUSI KUHJAGA: Pärase külavanem ja Muhu vallavolikogu liige Aarne Jõgi, Muhu muuseumi ürituste korraldaja Liia Ots ja Hellamaa külakeskuse juhataja Tiina Jõgi on leidnud ühise teema, mille üle mõtteid vahetada. Taga Eine Järmut ja Aire Oll. Foto: Kalmer Saar

KOOLITUSELT KOGEMUSI KUHJAGA: Pärase külavanem ja Muhu vallavolikogu liige Aarne Jõgi, Muhu muuseumi ürituste korraldaja Liia Ots ja Hellamaa külakeskuse juhataja Tiina Jõgi on leidnud ühise teema, mille üle mõtteid vahetada. Taga Eine Järmut ja Aire Oll. Foto: Kalmer Saar

Kaks nädalavahetust õpetas koolitaja Jaan Urvet (Kroonprojekt OÜ) muhulasi ja saarlasi kirjutama projekte teemal “Kuidas rahastada häid ideid”.

Koolituse korraldaja, Muhu vallavalitsuse arendusnõuniku Annika Auväärti sõnul seekord kõik soovijad neli päeva kestnud koolitusele ei mahtunudki. Järgmine taoline kursus korraldatakse sügisel.

Omavalitsuste ametnikud, mittetulundusühingute juhid, eraettevõtjad, külavanemad ja teised huvilised omandasid teadmisi ja praktilisi oskusi projektide kirjutamiseks. Luubi alla võeti ka see, kuidas toetada organisatsiooni arengut ja arendamist.

“Märtsi kolmandal nädalavahetusel oli Muhu hooldekeskuses toimunud koolitusel osalejaid 41. Möödunud nädalavahetusel oli Muhu põhikoolis kohal 35 õppurit. Tuldi põhiliselt Ida-Saaremaalt, aga ka mujalt. Kõigi kaugem osaleja tuli meile Kaarma vallast,” ütles Annika Auväärt.

Veel rääkis Muhu valla arenguspetsialist, et koolitaja suured kogemused tulid õppuritele igati kasuks. “Just sain kirja ühelt inimeselt, kes tänas ja ütles, et ta sai väga palju teadmisi juurde. Nüüd julgevad koolituse läbinud inimesed projektide kirjutamise palju kindlama käega ette võtta,” märkis Auväärt.

Leisi valla arendusspetsialist Andres Jalakas ütles koolitajale hinnangut andes, et tarka ja elukogenud inimest on alati huvitav kuulata.

“Jaan Urveti soovitused on väga asjalikud. Kõik need neli päeva suutis ta auditooriumi erksana hoida. Usun, et koolitus andis meile kõigile juurde nii uusi teadmisi ja oskusi projektide kirjutamisel kui ka üldse elutarkust. Laias laastus aitab see kaasa elu edendamisele omavalitsustes ja maakonnas tervikuna,” lausus Jalakas.

Kuna osa soovijaid jäi seekord ukse taha, siis nõustus koolitaja Jaan Urvet sügisel taas Muhusse sõitma, et asjahuvilistele tarkusi jagada.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 600 korda, sh täna 1)