Pöide õlu jõudis saarel ja mandril müügile (6)

LÕPUKS OMETI: Koit Kelder võib rahul olla, kuna pere pruulikoda Pöidel on viimaks ometi saanud tööle hakata nii, nagu plaanitud. Foto: Egon Ligi / arhiiv

LÕPUKS OMETI: Koit Kelder võib rahul olla, kuna pere pruulikoda Pöidel on viimaks ometi saanud tööle hakata nii, nagu plaanitud. Foto: Egon Ligi / arhiiv

Pikisilmi oodatud Pöide õlu on viimaks ometi pudelis, müügil ja kõigile kannatlikult oodanuile kättesaadav. Seda nii siin- kui juba ka sealpool merd.

Eilse seisuga oli juba vähemalt tosin kohta, kust Pöide pruulikojas valminud Pöide õlut osta saab. Neist neli Saaremaal, üks Tartus ja koguni seitse müügikohta pealinnas. Tallinna müügipaikadesse toimetasid Pöide õllemeistrid Koit Kelder ja ta abikaasa Kristel Oinberg-Kelder oma toodangu justnimelt eile.

Nõnda peaks Pöide õlut leidma Saaremaal Saksa talupoest Kiratsis, Saarte Sahvrist, GOSPA hotellist ja restoranist Lavendel. Tartus on saaremaine rüübe saadaval Õllepoes nr 1 / Beershop no.1. Pealinna müügikohad – neid ju sedavõrd mitu – saab järele vaadata Pöide õlle Facebooki lehelt. Sinna on lubatud järjest müügikohti lisada, ikka nõnda, kuis neid juurde tuleb.

Nädala algul tõdes Koit Kelder Kadi raadio “Keskpäevatunni” saatele antud usutluses, et algsest ideest õlle valmimiseni on möödas viis aastat. “Reaalset, aktiivset tegutsemist on kolm aastat,” täpsustas ta. Keldri sõnutsi olid nad sellega arvestanud, et tulemuseni jõudmiseni võibki aega minna omajagu. Kindlasti aitas kaasa saarlasele omane jonnakus, et tulemus ära jõuti oodata. Samas arvas Kelder, et just saarlase jonnakus võis mõne kuu ootamist juurde tuua.

Pöide õlle tootjad pole oma toodangut kuskil otseselt pakkumas käinud, kuid juba on väga palju soovijaid nimekirjas, kes on ise nende poole pöördunud ja tahaksid, et käsitööna tehtud värske õlu just nende juurde müüki tuleks.

“Müügiteema vähemalt praegu väga suur probleem ei ole ja muretsema ei pea,” kinnitas Koit Kelder. “Pigem tahaks tootmise korralikult käima saada ja headele klientidele, kes on heas usus ja tahtmises meie õlle müüki võtnud, tarnekindluse tagada. Et neil kaupa jaguks ja letid tühjad ei oleks.”

Praegu on Pöide õlle tootjate sortimendis üks ja ainus õlu – rukkiõlu. Tootja sõnutsi loodetakse siiski ka mõne teistmoodi õllega välja tulla. “Loodame, et varsti saame inimesi rõõmustada ka järgmise õllega,” tähendas ta.

Pöide õlle puhul on juba kiidetud ka selle head väljanägemist. Pudelit aga endale suveniiriks jätma ei pea, nõuetele vastav pandipakendi märk on pudelil olemas ning nõnda saab tühja õllepudeli eest ka raha tagasi.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 506 korda, sh täna 1)