Lõpuks ometi!

Eile pidulikult avatud Muhu hooldekeskusel on pikk eellugu. Ehitama hakkas seda, toona küll sotsiaalkeskuse nime all, Facio Ehituse AS juba 2009. aasta juulis, kuid rahapuudusel saadi siis valmis vaid hoone vundament ja osa seintest.

2011. aasta kevadel korraldas Muhu vald uue ehitushanke, kuid ehitusfirmadelt laekunud pakkumised ületasid tunduvalt tellija rahalisi võimalusi. Seetõttu telliti projekteerimis- ja ehitusfirmalt Baagest OÜ uus projekt – üle 400 m2 väiksem ja ka märksa odavam eelmisest.

2012. aasta augustis ähvardas hooldekodu rajamist taas tagasilöök, sest ehitushankel osalenud firmade küsitud hinnad ületasid taas tellija võimalusi. Aasta hiljem jõuti siiski tänu ehitusfirmale Gustaf AS hooldekeskuse sarikapeoni ja eile siis piduliku avamiseni.

Ei ole vist mõtet rõhutada, millist tähtsust see 50-kohaline hooldekodu omab mitte ainult Muhu, vaid ka kogu Ida-Saaremaa valdade jaoks. Hooldekodu kohti ei ole ilmselt kunagi liiga palju, vähetähtis pole aga seegi, et vanainimene tahab meelsamini olla oma kodu lähedases hooldekodus, mitte Saaremaa teises otsas või veel hullem, mandril.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 249 korda, sh täna 1)