Maakonna elanike arv on vähenenud 128 inimese võrra (14)

Saare maakonna rahvastikuregistrijärgne elanike arv vähenes märtsis 35 inimese võrra. Negatiivsed olid seejuures Saare maavalitsuse nõunik-perekonnaseisuametniku Avo Levisto andmeil nii loomulik iive kui ka rändesaldo. Esimene neist oli miinuses 21-ga ja teine 14-ga.

Märtsi jooksul registreeriti maakonnas 22 sündi ja 43 surma. Maakonda registreeris oma elukoha 42 inimest, maakonnast lahkus samal ajal 56 elanikku.

Aasta esimese kolme kuu jooksul on Saare maakonna elanike arv vähenenud 128 inimese võrra, seda põhiliselt negatiivse rändesaldo (–91) tõttu. Suurimad kaotajad on Kuressaare linn (–52), Salme vald (–17) ja Kärla vald (–16).

Elanike arv on samas kolme kuuga kasvanud Orissaare vallas kaheksa võrra, Leisi vallas viie võrra ja Ruhnus ühe inimese võrra.

Kuressaare linna elanike arv on viimase viie aastaga vähenenud koguni rohkem kui 1000 inimese võrra. 1. aprilli seisuga oli Kuressaare linna rahvastikuregistrijärgne elanike arv täpselt 14 000. Viis aastat tagasi samal ajal oli see näitaja 15 093.

Aprilli alguse seisuga on Saare maakonna rahvastikuregistrijärgne elanike arv 34 663.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 716 korda, sh täna 1)